Σφίγγει ο κλοιός για τη ΜΚΟ: Απιστία και εγκληματική οργάνωση ψάχνει η εισαγγελία

 
Σφίγγει ο κλοιός για τη ΜΚΟ - Απιστία και εγκληματική οργάνωση ψάχνει η εισαγγελία

Ενημερώθηκε: 27/11/22 - 20:18

Στα χέρια της εισαγγελέως Πρωτοδικών βρίσκεται πλέον το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος που αφορά τις οικονομικές δραστηριότητες στελεχών της ΜΚΟ HumanRights 360.

Η εισαγγελική λειτουργός ανέβαλε να διερευνήσει τη συγκεκριμένη υπόθεση, μετά το πόρισμα της ανεξάρτητης αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η οποία και εντόπισε στοιχεία για κακοδιαχείριση μεγάλων χρηματικών ποσών προερχόμενων από χρηματοδοτήσεις από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

Στο πλαίσιο της έρευνάς της, η εισαγγελέας θα «ψάξει» τις οικονομικές δραστηριότητες στελεχών της εν λόγω ΜΚΟ και εν συνεχεία θα αποφανθεί αν για τον ιδρυτή και στελέχη της οργάνωσης προκύπτουν στοιχεία για τη διάπραξη σοβαρών αδικημάτων όπως αυτά της απιστίας και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης .

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο πλαίσιο της δικής της έρευνας έχει ήδη «παγώσει» τους λογαριασμούς εμπλεκόμενων προσώπων της ΜΚΟ, καθώς φέρεται να έχει εντοπίσει στοιχεία που καταδεικνύουν ότι στελέχη της οργάνωσης έχουν ιδιοποιηθεί μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, στο πόρισμα της η Αρχή περιγράφει οικονομικές δράσεις που φαίνεται να παραπέμπουν σε τριγωνικές συναλλαγές, με διακίνηση χρημάτων μέσω οργανώσεων που σχετίζονται με στελέχη της ΜΚΟ και τελικούς αποδέκτες των χρημάτων, κατά την Αρχή, συγκεκριμένα πρόσωπα. Τέλος, να σημειωθεί ότι η εν λόγω ΜΚΟ με ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν «είναι ανακριβή και εσφαλμένα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ