Σοκάρει η απολογία της 22χρονης: Δεν ήθελα να κάνω έκτρωση, πανικοβλήθηκα

Σοκάρει η απολογία της 22χρονης: Δεν ήθελα να κάνω έκτρωση, πανικοβλήθηκα
Ενημερώθηκε: 26/04/18 - 23:49

Συγκλονιστική είναι η απολογία της 22χρονης φοιτήτριας από τη Νέα Σμύρνη, η οποία υποστηρίζει πως δεν ήθελε να κάνει έκτρωση και να σκοτώσει το παιδί της και ο λόγος που ενήργησε με αυτόν τον τρόπο είναι ότι πανικοβλήθηκε, επειδή, όταν ήρθε η ώρα να γεννήσει, γύρισε η μητέρα της στο σπίτι.

«Ήθελανα κρατήσω το παιδί»

"Ήθελα να κρατήσω το παιδί και δεν ήθελα να κάνω έκτρωση και να το σκοτώσω. Πανικοβλήθηκα όταν γύρισε η μητέρα μου στο σπίτι", υποστήριξε η 22χρονη που φέρεται να γέννησε μόνη της μέσα στο σπίτι της και υπό το κράτος πανικού προκάλεσε το θάνατο του παιδιού της.

"Τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2017 έκανα τέστ εγκυμοσύνης , το οποίο βγήκε θετικό. Αποφάσισα να το πω στο φίλο μου. Τον πήρα τηλέφωνο και όταν του το είπα, μου έκλεισε. Τον ξαναπήρα κι άλλες φορές αλλά δε μου το σήκωσε. Ήθελα να κρατήσω το παιδί και δεν ήθελα να κάνω έκτρωση και να το σκοτώσω. Σκέφτηκα λοιπόν να το κρατήσω μυστικό μέχρι την ημέρα που θα γεννήσω. Σκεφτόμουν να γεννήσω σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο επειδή δεν είχα λεφτά να πάω σε γιατρό, υπολόγιζα μόνη μου τους μήνες και πίστευα ότι θα γεννήσω το Μάιο. Από τη μητέρα μου κατάφερα να το κρύψω γιατί δεν είχα φουσκώσει πολύ και άρχισα να φοράω πιο φαρδιά ρούχα. Άλλωστε ποτέ μου δεν ήμουν αδύνατη οπότε και τα κιλά που πήρα δεν μου φαίνονταν τόσο.

Την Παρασκευή 20-04-18 ξύπνησα κανονικά το πρωί για να πάω στη σχολή. Η μητέρα μου είχε φύγει από το σπίτι νωρίτερα όπως κάνει κάθε μέρα. Εγώ έφυγα περίπου στις 8.30. Στο δρόμο για τη σχολή άρχισα να μην αισθάνομαι καλά, ενώ ξεκίνησε να με πονάει και η κοιλιά . Γύρισα λοιπόν σπίτι για να ξαπλώσω. Επειδή όμως άρχισα να πονάω όλο και πιο συχνά, περίπου κάθε πέντε λεπτά δηλαδή, κατάλαβα πως ήρθε η ώρα να γεννήσω. Δεν είχα όμως χρήματα για να πάω στο νοσοκομείο..... Πανικοβλήθηκα όταν γύρισε η μητέρα μου στο σπίτι. Ντρεπόμουν και φοβόμουν όπως κάνω και τώρα. Δεν ξέρω τι να πω γι αυτό που συνέβη , εκείνη τη στιγμή τα έχασα..."

Τι είπε η μητέρα της

«Δεν το χωράει ο νους αυτό που έγινε. Δεν μπόρεσα ούτε καν να της δώσω μια συμβουλή σαν μάνα πριν γίνει ότι έγινε. Αυτό που έγινε είναι κάτι τραγικό. Θέλω να ζητήσω συγνώμη εκ μέρους της κόρης μου. Μακάρι να μπορούσα να τα είχα αποτρέψει όλα αυτά. Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω» δήλωσε η μητέρα της φοιτήτριας στη προανακριτική της κατάθεση.

"Δεν μπόρεσα ούτε καν να της δώσω μια συμβουλή σαν μάνα πριν γίνει ότι έγινε. Αυτό που έγινε είναι κάτι τραγικό. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους της κόρης μου. Μακάρι να μπορούσα να τα είχα αποτρέψει όλα αυτά. Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω" .

Συγκλονιστικές είναι όμως και οι καταθέσεις των μαρτύρων που βρήκαν το βρέφος

Γειτόνισσα: "Όταν πήγα να ποτίσω τα φυτά, είδα ότι πάνω στο δίχτυ υπήρχε κάτι που στην αρχή μου φάνηκε σαν κούκλα. Δεν ήμουν σίγουρη όμως αν ήταν κούκλα ή μωρό. Χτύπησα στη γειτόνισσά μου για να βγούμε στον ακάλυπτο από το δικό της σπίτι. Ούτε αυτή κατάλαβε αν αυτό στο δίχτυ ήταν άνθρωπος ή κούκλα " .

Αστυνομικός: "Το κέντρο του ΕΚΑΒ μου είπε να κατεβάσω το μωρό και να το παραδώσω στο ΕΚΑΒ μόλις ερχόταν. Πήρα μια σκάλα και ένα ψαλίδι από το διαμέρισμα και πήγα στο σημείο. Οι γείτονες μου έδωσαν κι ένα σεντόνι για να τυλίξω το μωρό."

Τι ποινή αντιμετωπίζει η 22χρονη

Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι η πράξη της παιδοκτονίας από μητέρα που σκότωσε το παιδί της κατά τον τοκετό ή μετά τον τοκετό, είναι μια ειδική μορφή ανθρωποκτονίας και τιμωρείται επιεικέστερα από την ανθρωποκτονία από πρόθεση, ακριβώς λόγω της ιδιάζουσας ψυχικής και σωματικής κατάστασης της μητέρας.

Αναφέρεται στο σχετικό άρθρο:

Παιδοκτονία κατ' άρθρο 303 του Ποινικού Κώδικα: "Μητέρα που με πρόθεση σκότωσε το παιδί της κατά τον τοκετό ή μετά τον τοκετό, αλλά ενώ εξακολουθούσε ακόμη η διατάραξη του οργανισμού της από τον τοκετό τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα (10) ετών."