Στα χέρια της Αστυνομίας μέλη κυκλώματος που ανατίναζαν ΑΤΜ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διαρρηκτών ΑΤΜ που ανατίναζε με εκρηκτικά
Ενημερώθηκε: 28/06/19 - 15:16

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, κύκλωμα διαρρηκτών που «χτυπούσε» ΑΤΜ με την μέθοδο της ανατίναξης μέσω εκρηκτικών.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη αστυνομική επιχείρηση, σε Νίκαια, Ασπρόπυργο και Πόρτο Ράφτη, κατά τη διάρκεια της οποίας διενεργήθηκαν έξι έρευνες σε οικίες, μία σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και μία σε δασική περιοχή κατά την οποία συνελήφθησαν δύο Έλληνες, μέλη της οργάνωσης. Επίσης ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο επιπλέον μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα ο 40χρονος αρχηγός της σπείρας που είναι ομογενής από το Καζακστάν και ένας Αλβανός.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, επέλεγαν ΑΤΜ  σε απομακρυσμένα σημεία και σε χώρους που δεν ήταν εγκατεστημένες κάμερες, διενεργούσαν "αυτοψία" στην ευρύτερη περιοχή, σχεδίαζαν διαδρομές διαφυγής και μετέβαιναν πρώτες πρωινές ώρες που η κίνηση είναι μειωμένη. Επίσης διαπιστώθηκε ότι διέθεταν ιδιαίτερη τεχνογνωσία στον τρόπο των εκρήξεων.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν πέντε διαρρήξεις και δύο απόπειρες σε Α.Τ.Μ σε Αττική και Στερεά Ελλάδα και τέσσερις κλοπές οχημάτων, με τα αφαιρεθέντα χρηματικά ποσά να υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δασική έκταση στο Πόρτο Ράφτη, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο σακίδιο που περιείχε μεταξύ άλλων, τρία μασούρια εκρηκτικής ύλης με προσαρμοσμένο πυροκροτητή και βραδύκαυστο φυτίλι, έτοιμα για χρήση.

"

"

"

"