Στη Μυτιλήνη αναμένεται η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας

 
Στη Μυτιλήνη αναμένεται η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας

Ενημερώθηκε: 25/04/16 - 11:06

Η βασίλισσα Ράνια θα επισκεφθεί σήμερα Μεγάλη Δευτέρα τον προσφυγικό καταυλισμό στον Καρά Τεπέ της Λέσβου. Στις 12:30 αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.

Η βασίλισσα της Ιορδανίας θα στείλει μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, μετά και την πρόσφατη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο νησί.

Η παραμονή της στο νησί αναμένεται να διαρκέσει δύο ώρες, από τις 12.30 έως τις 14.30.

Θα περιλαμβάνει επίσκεψη στον καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες.

Ο καταυλισμός λειτουργεί υπό την ευθύνη της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης IRC, η οποία και την προσκάλεσε στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το lesvosnews.gr:

«Μετά την Σούζαν Σάραντον, την Αντζελίνα Τζολί και προσφάτως τον Πάπα Φραγκίσκο, που ήρθαν στη Λέσβο για να στείλουν τα δικά τους μηνύματα προς όλο τον κόσμο, για το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα, ακόμα ένα ηχηρό όνομα παγκόσμιας ακτινοβολίας, έρχεται για να δει από κοντά το μέγεθος του προβλήματος και να στείλει κι αυτή με τη σειρά της, τα δικά της μηνύματα αλληλεγγύης σε κάθε γωνιά της γης.

Η επίσκεψη θα διαρκέσει δύο ώρες, από τις 12.30 έως τις 14.30 και στο διάστημα αυτό, η βασίλισσα Ράνια θα επισκεφθεί τον καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και που λειτουργεί υπό την ευθύνη της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης IRC, η οποία και την προσκάλεσε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της βασιλικής Αυλής, η βασίλισσα Ράνια μετά το πέρας της επίσκεψής της, θα δώσει στα ΜΜΕ μία δήλωσή της και δεν θα παραχωρήσει καμία συνέντευξη».