Στήριξη υπ. Υγείας στον Ανδρ. Ηλιάδη - Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής κατά Κούγια

 
iliadis pleuris

Ενημερώθηκε: 06/04/23 - 11:38

Στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τον διευθυντή ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέα Ηλιάδη, η πολιτική ηγεσία εξέφρασε την πλήρη στήριξη στον γιατρό για τη στοχοποίηση που δέχεται ίδιος και οι άλλοι γιατροί.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας «θα υπάρξει πλήρης νομική υποστήριξη από την ΥΠΕ στις μηνύσεις που τους έχουν υποβληθεί, αλλά και σε μηνύσεις που θα κάνουν για την προάσπιση της προσωπικότητας τους».

Επίσης, το υπουργείο Υγείας θα αναζητήσει τα πρακτικά της δίκης και αν έχουν ειπωθεί πράγματα που θίγουν θεσμούς του Υπουργείου, θα κινηθεί αυτοτελές το ίδιο.

«Εκφράζουμε την απόλυτη στήριξή μας στους θεσμούς του Υπουργείου και ειδικά στον ΕΟΜ και στον θεσμό των μεταμοσχεύσεων, ο οποίος στη χώρα μας γίνεται με πλήρη ασφάλεια και διαφάνεια και από τις μεταμοσχεύσεις σώζονται εκατοντάδες ζωές ετησίως.

Ειδικά μάλιστα τη στιγμή που σε ένα ήδη αυστηρό πλαίσιο προβήκαμε στην αναθεώρηση του, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών και των συμμετεχόντων και επομένως αποκρούουμε κάθε φωνή που με προκλητικό τρόπο δυναμιτίζει έναν θεσμό που σώζει ζωές», αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζουμε ότι χτες στη δίκη της Ρούλας πισπιρίγκου για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας, ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας άφησε υπονοούμενα σε βάρος του Ανδρέα Ηλιάδη για εμπόριο οργάνων.

Με ποίημα η απάντηση Ηλιάδη στον Κούγια

Ο Ανδρέας Ηλιάδης, τα ξημερώματα της Πέμπτης επέλεξε τους στίχους του ποίηματος «Διάλεξη στη Λευκωσία» του Κώστα Μόντη που ξεκινά με τις λέξεις «μικροί άνθρωποι» για να «απαντήσει» στον Αλέξη Κούγια μετά τα υπονοούμενα που άφησε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για το πρόσωπό του.

Το ποίημα του Κώστα Μόντη που ανήρτησε ο Ανδρέας Ηλιάδης τα ξημερώματα της Πέμπτης:

Μικροί άνθρωποι
στις μεγάλες αίθουσες
φροντίζουν να μιλούν
για ό,τι πιο πολύ δεν ξέρουν.
Και τους ακούν με θαυμασμό
άλλοι μικρότεροί τους
και τους χειροκροτούν.
Μια τρομερήν αντήχηση
κάνουν τα κούφια χέρια που χτυπούν
των κούφιων
γιατί όλη εκείνη η κούφια απέραντη αίθουσα
έχει επίτηδες χτιστή
μ’ ηχητική πολλή
κατάλληλη για τα μικρά χειροκροτήματα.

Επιμένει στα υπονοούμενα ο Αλέξης Κούγιας

Το πρωί της Πέμπτης (6/4) ο Αλέξης Κούγιας εξέδωσε ανακοίνωση για τον Ανδρέα Ηλιάδη, για τον οποίο άφησε υπονοούμενα σχετικά με εμπόριο οργάνων μετά την κατάθεσή του χθες, Τετάρτη, στη δίκη για την δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας επιμένει στους υπαινιγμούς του για τους χειρισμούς του Ανδρέα Ηλιάδη θέτοντας το ερώτημα «γιατί το παιδί, ενώ είναι ζωντανό, του ψύχει τον εγκέφαλο;».

Παράλληλα προαναγγέλλει ότι «με τον κύριο αυτό θα ασχοληθούμε στις 25/4» επιμένοντας στον ισχυρισμό ότι η κατηγορία κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου «οικοδομήθηκε».

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για τον Ανδρέα Ηλιάδη

Πρώτη φορά στην καριέρα μου, η οποία σε λίγο συμπληρώνει 50 χρόνια, βλέπω έναν μάρτυρα ενός Δικαστηρίου να έρχεται στο Δικαστήριο, συνοδευόμενος από δικηγόρο και την επομένη να επισκέπτεται τον Υπουργό Υγείας, συνοδευόμενος πάλι από δικηγόρο και αφού προηγουμένως έχει ενημερώσει όλα τα μέσα τηλεοράσεως για να τον απαθανατίσουν.

Με τον κύριο αυτόν θα ασχοληθούμε νόμιμα στις 25/4/2023 και τότε είμαι βέβαιος ότι θα αντιληφθούν όλοι, ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι, πώς οικοδομήθηκε η κατηγορία εις βάρος της κας Σ.Π.

Εγώ θέλω να του υποβάλω μόνο μια ερώτηση: γιατί το παιδί, ενώ είναι ζωντανό, του ψύχει τον εγκέφαλο;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ