Συγκλονιστικό βίντεο: Αυτοκίνητο παρασύρεται από τον άνεμο και πέφτει στη θάλασσα από τον καταπέλτη πλοίου

Συγκλονιστικό βίντεο: Αυτοκίνητο παρασύρεται από τον άνεμο και πέφτει στη θάλασσα από τον καταπέλτη πλοίου
Ενημερώθηκε: 24/12/19 - 20:24

Δραματικές στιγμές έζησε μια γυναίκα χθες στο λιμάνι της Κυλλήνης. Η Μέμη Γεράκη, η γνωστή Κεφαλονίτισσα την ώρα που προσπθούσε να βγει με το αυτοκίνητό της από το πλοίο Fior Di Levante, που εκτελούσε το δρομολόγιο Πόρος - Κύλληνη, λόγω των ισχυρών ανέμων, το ΙΧ παρασύρθηκε και βρέθηκε στην άκρη του καταπέλτη του πλοίου με τις δύο ρόδε να κρέομονται στο κενό.

Δύο λιμενικοί που ήταν στο σημείο, έσπευσαν στο αυτοκίνητο και λίγα δευτερόλεπτα πριν αυτό πέσει στο νερό έβγαλαν τη γυναίκα έξω και την έσωσαν από βέβαιο πνιγμό.

Λόγω των ισχυρών ανέμων το πλοίο κατάφερε να παραμείνει δεμένο για πολύ λίγη ώρα με αποτέλεσμα πριν το ατυχές συμβάν να έχουν αποβιβαστεί ελάχιστα αυτοκίνητα. 

Το ΙΧ παραμένει στο βυθό της θάλασσας χωρίς να έχει ανασυρθεί. 

Δείτε το αποκλειστικό Video του inkefalonia.gr στο οποίο αποτυπώνονται τα κρίσιμα δευτερόλεπτα όπου εκτυλίχθηκε το συμβάν:

 

Πως περιγράφει την περιπέτειά της

Κεφαλονιά

 

Συγκλονισμένη και ταραγμένη παραμένει η γυναίκα που χθες το απόγευμα σώθηκε από την «παγίδα θανάτου» που είχε στηθεί στο λιμάνι της Κυλλήνης. Αλλωστε, η εικόνα να πέφτει στην θάλασσα το αυτοκίνητο απο τον καταπέλτη του πλοίο "Φιορ Ντι Λεβάντε" συγκλονίζει όσους την έχουν δει ή την βίωσαν εκείνη την ώρα μπροστά στα μάτια τους...  

Η Μέμη Γεράκη, η γνωστή Κεφαλονίτισσα, που είδε τον χάρο με τα … μάτια της, ωστόσο κατάφερε να βγει από το αμάξι για κλάσματα του δευτερολέπτου πριν αυτό πέσει και χαθεί στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Κυλλήνης! Με μία συγκλονιστική περιγραφή, στο ραδιόφωνο του Inkefalonia 103,9 και την εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, φέρνει και πάλι στο μυαλό της το πώς έζησε αυτή την τρομακτική εμπειρία που λίγο έλειψε να της στοιχήσει την ζωή. «Δοξάζω τον Θεό και την Παναγία που μου έδωσαν δύναμη και είμαι καλά. Υμνώ τους δύο ανθρώπους του λιμενικού της Κυλλήνης , τον Θοδωρή και τον Παναγιώτη και με κίνδυνο της ζωής τους με έσυραν έξω από το αμάξι, λίγο πριν αυτό πέσει στην θάλασσα». 

"Αν έπεφτα στην θάλασσα, ούτε το πτώμα μου δεν θα έβρισκαν" Ακόμα δεν έχει ανασυρθεί το αυτοκίνητο που λίγο έλειψε να αποδειχθεί γι αυτήν «παγίδα θανάτου». Η ίδια ταραγμένη τονίζει: «Το αυτοκίνητό μου είναι ακόμα κάπου στον βυθό, φανταστείτε που θα βρισκόμουν αν δεν ήταν τα παιδιά του λιμενικού να με τραβήξουν έξω από αυτό απο την πόρτα του συνοδηγού. Ούτε το πτώμα μου δεν θα έβρισκαν! Οφείλω την ζωή μου στους δύο ανθρώπους του Λιμενικού της Κυλλήνης! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους αυτούς». Αναφορικά με την εικόνα του βίντεο, που φαίνεται το αυτοκίνητο να βγαίνει με την όπισθεν η ίδια δηλώνει: «Με έβαλαν στο πλοίο με την μούρη. Δεν βγήκα με την όπισθεν επειδή μου άρεσε, έτσι με έβαλαν από το πλοίο και μόνο έτσι μπορούσα να βγω…». 

Και καταλήγει με... τρεμάμενη φωνή: «Όλο αυτό που έγινε πρόκειται για ανθρώπινο λάθος και όχι δικό μου. Και από την εταιρία δεν με πήραν ένα τηλέφωνο. Ακόμα δεν μπορώ να πω τίποτα. Είναι εδώ δικηγόροι, εμπειρογνώμονες και δύτες και από εμένα και το λιμενικό, η κυρία εισαγγελέας και φυσικά θα αποδοθούν τα δίκαια και τα νόμιμα. Το θέμα είναι πως είμαι καλά». Ακούστε παρακάτω την συγκλονιστική της περιγραφή των γεγονότων:

 

ΠΗΓΗ: inkefalonia.gr