Συναγερμός για τον καύσωνα: Εκτατά μέτρα για να αποφευχθεί το ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ

μπλακ αουτ
Ενημερώθηκε: 03/08/21 - 12:41

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, διαβεβαίωσε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί το  ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ λόγω του καύσωνα.

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι υπάρχει ετοιμότητα με όλες τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής να είναι διαθέσιμες και τους διαχειριστές των δικτύων μεταφοράς και διανομής να είναι σε εγρήγορση και επαγρύπνηση. «Έχουμε κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσουμε και τα πιο ακραία σενάρια. Έχουμε εφεδρείες» σημείωσε ο υπουργός.

«Έχουμε μελετήσει πάνω από 40 σενάρια, ακόμα και πολύ απίθανα σενάρια ώστε να έχουμε μετρά άμυνας αρκετό καιρό πριν παρουσιαστεί το πρόβλημα» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε πάντως ότι το δίκτυο πιέζεται. «Είχαμε χθες ρεκόρ ζήτησης ξεπεράσαμε το ρεκόρ του 2007 σε επίπεδα προ κρίσης με πρωτοφανή καύσωνα. Όπως είπε, λείπουν νέες μονάδες από το παραγωγικό δυναμικό της χώρας. Πάντως, κατασκευάζεται ήδη μια μονάδα φυσικού αερίου 800MW στη Βοιωτία ενώ κατασκευάζονται κι άλλες.

«Δεν είναι σωστό ότι πάμε σε αύξηση 70% στο ρεύμα της ΔΕΗ» είπε, προσθέτοντας ότι η ΔΕΗ έχει ζημία για κάθε μεγαβατώρα από λιγνίτη που πουλά. «Δημιουργούμε ανταγωνιστική αγορά για την επιλογή του κατάλληλου προμηθευτή ενεργείας από τον πολίτη» συμπλήρωσε.

«Eχουμε σχεδιάσει φιλόδοξο πρόγραμμα για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας μέχρι το 2030». Ο υπουργός διευκρίνισε πάντως ότι για την ενεργειακή μετάβαση υπάρχει κόστος.

 

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ