Συνελήφθη ο διοικητής του Α.Τ. Κολωνού για εκβίαση και δωροληψία καταστηματάρχη

Συνελήφθη ο διοικητής του Α.Τ. Κολωνού για εκβίαση και δωροληψία καταστηματάρχη
Ενημερώθηκε: 09/05/17 - 14:52
Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής και διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κολωνού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και εκβίαση κατά εξακολούθηση.

Η υπόθεση διερευνήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής ζήτησε και έλαβε χρηματικά ποσά για να  του παρέχει «κάλυψη» σε επιχείρηση και συγκεκριμένα χώρο στάθμευσης που διατηρεί και να τον ενημερώνει για επικείμενους ελέγχους δημοσίων Υπηρεσιών, όπως Εφορίας κλπ.

Χθες, σε προγραμματισμένη συνάντηση στο γραφείο του, αφού παρέλαβε  προσημειωμένο χρηματικό, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και σήμερα οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται Υπαστυνόμος και Αρχιφύλακας, του ίδιου Αστυνομικού Τμήματος, οι οποίοι κατηγορούνται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου, ενώ δεν συνελήφθησαν καθώς δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου. 

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η λήψη των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων σε βάρος των τριών αστυνομικών.