Συνελήφθη ψυχίατρος του Δρομοκαΐτειου για διακίνηση ναρκωτικών - Πως ξετυλίχτηκε η υπόθεση

 
περιπολικό

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 28/05/25 - 14:35

Χειροπέδες σε μία ψυχίατρο του Δρομοκαΐτειου για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών πέρασαν χθες Τρίτη (27/5) στελέχη της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Η υπόθεση προκαλεί εντύπωση κυρίως λόγω της δράσης της ψυχιάτρου η οποία, όπως προέκυψε από την έρευνα των «Αδιάφθορων», δεν δίσταζε να πουλά ναρκωτικά ακόμα και τις ώρες που είχε βάρδια στο νοσοκομείο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η «Αλίκη» και οι «καβάτζες» της

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή της 29χρονης ξεκίνησε στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου έπειτα από πληροφορίες που έφθασαν στις Αρχές στις οποίες γινόταν λόγος για μία θεραπεύτρια του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δρομοκαΐτειο» που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Αλίκη», και προβαίνει σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ηρωίνης και χαπιών.

Ακολούθησε έρευνα από την οποία προέκυψε πως πράγματι η ψυχίατρος του νοσοκομείου πουλούσε συστηματικά ναρκωτικά χρησιμοποιώντας ως «καβάτζες» το πατρικό της σπίτι στη Νίκαια, ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ομόνοια και ένα διαμέρισμα στον Ταύρο.

Μάλιστα το «μαγαζί» δεν το έκλεινε ποτέ καθώς, όπως διαπιστώθηκε, τα «πάρε - δώσε» γινόντουσαν καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, πλησίον του χώρου όπου διέμενε κάθε φορά, σε σταθμούς μετρό και ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και σε πλατείες, ενώ διαπιστώθηκε ότι κατά τις ώρες εργασίας της συνέχιζε κανονικά τη δράση της, καθώς οποιοσδήποτε χρήστης την αναζητούσε για προμήθεια ναρκωτικών, τον συναντούσε είτε έξωθεν, είτε στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στις 15 Μαΐου, ενώ η κατηγορούμενη κινούνταν για υπηρεσιακούς λόγους με ασθενοφόρο, κατά την επιστροφή της στο «Δρομοκαΐτειο», ζήτησε από τον οδηγό να σταθμεύσει προσωρινά σε στάση λεωφορείου, προκειμένου να αποβιβαστεί και να πραγματοποιήσει πώληση ναρκωτικών, όπως και έπραξε.

Η δράση της ήταν τόσο εκτεταμένη που, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από τις 18 Μαρτίου έως και τις 27 Μαΐου η συλληφθείσα πραγματοποίησε τουλάχιστον 195 πράξεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και χαπιών.

Οι λέξεις - κλειδιά

Όπως προέκυψε από την έρευνα, για την αγοραπωλησία των ναρκωτικών ουσιών, κατά τις επικοινωνίες της με τους χρήστες-πελάτες, χρησιμοποιούσε διάφορες «κωδικοποιημένες» λέξεις, ώστε να μη γίνεται σαφές το περιεχόμενο των συνομιλιών, όπως:

• πράσινα, σιναπρά, ύπνους: ναρκωτικά χάπια Hipnosedon

• κουμπί: ναρκωτικό χάπι

• g, τζιτζίκια, μάριο, άσσος, κομμάτι: γραμμάριο ναρκωτικής ουσίας

• κάρτα: καρτέλα ναρκωτικών χαπιών

• λίτες: αστυνομικοί της ασφάλειας (ασφαλίτες)

• κάρικο: δεκάρικο, το χρηματικό ποσό των δέκα ευρώ.

Επίσης, ως σημεία πώλησης - συνάντησης με τους πελάτες της, χρησιμοποιούσε:

• εντός του προαύλιου χώρου Δημόσιων Νοσοκομείων καθώς και έξωθεν αυτών,

• τους σταθμούς ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ: Μοναστηράκι, Πετράλωνα, Ταύρος, Ομόνοια, Ακρόπολη, Δάφνη, Άλιμος, Πειραιάς, Μανιάτικα, Κεραμεικός, Αγία Μαρίνα, Καλλιθέα,

• τις πλατείες: Ομονοίας, Μοναστηρακίου, Καρπάθου (περιοχή Πειραιά), Κρήνης (περιοχή Νίκαιας),

• έξωθεν ή εντός της εκάστοτε κατοικίας που διέμενε.

Έπαιρνε τα μέτρα της

Ο τρόπος που είχε επιλέξει να μετακινείται από και προς τα σημεία συνάντησης με τους εκάστοτε πελάτες-χρήστες, της προσέφεραν μία ασφαλή μέθοδο αυτοπροστασίας. Ειδικότερα, βρισκόταν συνεχώς εντός Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Λεωφορεία), σε πολυπληθή σημεία και δρομολόγια ενώ έχει παρατηρηθεί να κινείται ακόμα και με ποδήλατο σε ποδηλατοδρόμους του κέντρου της Αθήνας. Με τον τρόπο αυτό, εκμηδενίζονταν οι πιθανότητες τυχαίου ελέγχου σε βάρος της από διερχόμενους Αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να παραμένει ασύλληπτη.

Τις ναρκωτικές ουσίες μετέφερε σε τσαντάκι μέσης ή σακίδιο πλάτης ενώ έχει παρατηρηθεί να αποκρύπτει ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και στον στηθόδεσμό της. Η ανταλλαγή ναρκωτικών ουσιών και χρημάτων γινόταν χέρι με χέρι εν μέση οδώ, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις η ποσότητα της επόμενης αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών με τους τακτικούς πελάτες ήταν προσυμφωνημένη, έτσι ώστε να μην υφίσταται ανάγκη συνεννόησης μέσω της τηλεφωνικής κλήσης για το περιεχόμενό της, παρά μόνο για διαδικαστικά θέματα όπως η ώρα και το σημείο συνάντησης.

Επιπλέον, είχε επινοήσει τα δύο ψευδώνυμα «Λίζα» και «Αλίκη» έτσι ώστε να μην γνωρίζουν το πραγματικό της όνομα οι αγοραστές ναρκωτικών ουσιών, ενώ υποχρέωνε να τα χρησιμοποιούν ακόμα και αυτοί που γνώριζαν το πραγματικό της όνομα, έτσι ώστε να παραπλανηθούν οι Αρχές σχετικά με την ταυτότητα της. Για τον λόγο αυτό, η μία εκ των δύο τηλεφωνικών συνδέσεων που χρησιμοποιούσε ήταν καταχωρημένη σε στοιχεία ανύπαρκτου αλλοδαπού-«αχυράνθρωπου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατηγορούμενη προέβαινε ακόμα και στην ανταλλαγή των νομίμως χορηγούμενων με ιατρική συνταγή ναρκωτικών χαπιών, που παραλάμβανε από τους χρήστες, δίνοντάς τους αντίστοιχη ποσότητα ναρκωτικής ουσίας ηρωίνης, ενώ στη συνέχεια μεταπωλούσε τα ναρκωτικά χάπια έναντι χρηματικού ανταλλάγματος σε άλλους ενδιαφερόμενους χρήστες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ