Συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική οι καταζητούμενοι για τρομοκρατία Σακκάς - Σεϊσίδης

Συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική οι καταζητούμενοι για τρομοκρατία Σακκάς - Σεϊσίδης
Ενημερώθηκε: 05/08/16 - 09:37

Μία μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Λακωνία και συγκεκριμένα στην Σπάρτη. Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός και η σύλληψη των αναζητούμενων Κώστα Σακκά και Μάριο Σεϊσίδη από αστυνομικούς της Σπάρτης, στους οποίους είχαν περιέλθει οι πληροφορίες για τους αναζητούμενους.

Όταν έφτασε το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής στη Λακωνία, ήδη οι αστυνομικοί της Σπάρτης είχαν προχωρήσει στη σύλληψη των δύο αντρών και την κράτησή τους στην τοπική Αστυνομική Διεύθυνση, ενώ η Αντιτρομοκρατική συνέχισε τις έρευνες για τυχόν εντοπισμό αποδεικτικών στοιχείων, σχετικών με τρομοκρατική δραστηριότητα. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει βρεθεί οπλισμός στην κατοχή τους.

Οι δύο αναζητούμενοι από τις Αρχές συνελήφθησαν για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες και πιθανόν οι συλλήψεις αυτές να έγιναν λόγω και των τελευταίων χτυπημάτων σε δικαστές.

Στην αντιτρομοκρατική είναι πεπεισμένοι ότι έχουν μία ενεργοποίηση πάλι των Πυρήνων από παλιά και νέα στελέχη και μένει να φανεί αν βρέθηκε κάτι στην κατοχή των συλληφθέντων που να αποδεικνύει αυτόν τον συλλογισμό των Αρχών.

Ο Κώστας Σακκάς είχε συλληφθεί παλιότερα κατηγορούμενος για συμμετοχή στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, κάτι που έχει αρνηθεί, ωστόσο πριν δύο χρόνια παραβίασε τους περιοριστικούς όρους αποφυλάκισής τους και εξαφανίστηκε.

Οι συλλήψεις τους επί του παρόντος έγιναν για αυτά που τους βαραίνουν έως σήμερα, δηλαδή στην περίπτωση του Σακκά για την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί και για την περίπτωση του Σεϊσίδη, καταζητείτο μαζί με τον αδερφό του Σίμο και τον Γρηγόρη Τσιρώνη εδώ και σχεδόν 10 χρόνια για επτά ένοπλες ληστείες και μάλιστα είχε επικηρυχθεί επί υπουργίας Χρυσοχοϊδη έναντι 600.000 ευρώ!

Ο Μάριος Σεϊσίδης αναζητούνταν επί τουλάχιστον μία δεκαετία για συμμετοχή στους «Ληστές με τα μαύρα» και από πολλούς είχε χαρακτηριστεί και ως «φαντομάς». Η έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται στη Λακωνία για τον εντοπισμό και την κατάσχεση τυχόν σχετικών ευρημάτων που να αποδεικνύουν την τρομοκρατική δράση των συλληφθέντων.