Σε νέα φάση περνά η ανάκριση για τις συνθήκες θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη, καθώς προχωρά η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών σε έξι κινητά τηλέφωνα για το χρονικό διάστημα από τις 11 Ιουλίου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα μετά τον θάνατο του τραγουδιστή.
«Θα αποδειχθεί ποιοι ακριβώς είχαν επικοινωνίες με ποιους, πότε και είναι κρίσιμο το χρονικό διάστημα το οποίο θα αποκαλυφθεί», δήλωσε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης γιατρού, Νίκος Αλεξανδρής.
Το διάστημα των δύο μηνών που καλύπτει η άρση του απορρήτου είναι το μέγιστο που προβλέπεται από τον νόμο.
Ποια κινητά μπαίνουν στο μικροσκόπιο
Μέσω της έρευνας των επικοινωνιών επιχειρείται να εξακριβωθούν οι κινήσεις και οι επαφές των εμπλεκομένων πριν και μετά τον θάνατο του τραγουδιστή στο ιατρείο της Καρνεάδου και στο δωμάτιο όπου υποβαλλόταν σε πλασμαφαίρεση.
Η άρση απορρήτου αφορά τα κινητά τηλέφωνα των δύο κατηγορούμενων γιατρών, του Γιώργου Μαζωνάκη, δύο γραμματέων και μίας νοσηλεύτριας που εργάζονται στο ιατρείο.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζονται ένας σκληρός δίσκος και ένα USB.
Τι υποστηρίζει η νοσηλεύτρια για τη «μέθη»
Κρίσιμο σημείο της ανάκρισης αποτελεί η κατάθεση 56χρονης νοσηλεύτριας, η οποία φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι η κατηγορούμενη γιατρός χορήγησε μέθη στον Γιώργο Μαζωνάκη.
Η νοσηλεύτρια φέρεται επίσης να ανέφερε ότι η ίδια επικοινώνησε με αναισθησιολόγο για να ζητήσει οδηγίες όταν ο τραγουδιστής δεν ανταποκρινόταν.
«Ξέρω ότι έγινε μέθη. Μου ζητήθηκε το αντίδοτο της μέθης. Εγώ έκανα το τηλέφωνο σε αναισθησιολόγο στη συνέχεια», φέρεται να κατέθεσε.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συγκεκριμένη κατάθεση διαφοροποιείται από εκείνη που είχε δώσει η νοσηλεύτρια στην Αστυνομία τις πρώτες ώρες μετά το περιστατικό.
Η απάντηση της κατηγορούμενης γιατρού
Η κατηγορούμενη γιατρός εμμένει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην αρχική της κατάθεση και αντικρούει τους ισχυρισμούς της νοσηλεύτριας.
«Δεν έκρυψα τίποτα στην απολογία μου στον ανακριτή. Για τα όσα ακούγονται για μέθη και αντίδοτο η αλήθεια θα αποδειχθεί πολύ σύντομα. Οι τοξικολογικές εξετάσεις και η άρση απορρήτου θα αποδείξουν ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα», ανέφερε.
Τι υποστηρίζει ο 58χρονος γιατρός
Από την πλευρά του, ο 58χρονος γιατρός διαχωρίζει τη θέση του από εκείνη της συζύγου του, υποστηρίζοντας ότι η εμπλοκή του στο περιστατικό περιορίστηκε στην παροχή επείγουσας βοήθειας και στην εφαρμογή ΚΑΡΠΑ στον Γιώργο Μαζωνάκη.
«Από τις ανακριτικές πράξεις που έχουν λάβει χώρα έχει αποδειχθεί ότι ο ιατρός ενημερώθηκε για το περιστατικό αποκλειστικά και μόνο όταν κλήθηκε περί τις 16.15 να παράσχει ιατρική επείγουσα συνδρομή, έξι με επτά λεπτά περίπου προτού κληθεί το ΕΚΑΒ (16.21), το οποίο κατέφτασε 16.26 και τον βρήκε να προβαίνει σε ΚΑΡΠΑ», δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισής του, Νίκος και Τέλλος Αγαπηνός.
Σύμφωνα με όσα φέρεται να υποστηρίζει ασθενής του 58χρονου, λίγο πριν κληθεί το ΕΚΑΒ βρισκόταν στο ιατρείο και εξεταζόταν από τον γιατρό.
Η έρευνα αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να ζητηθεί άρση απορρήτου και για άλλα τηλέφωνα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν νέοι μάρτυρες.