Θρίλερ στην στην Κάρπαθο : Αγνοούνται δύτες

DUTES
Ενημερώθηκε: 25/08/19 - 02:25

Συναγερμός στο Λιμενικό - Αγωνία για δύο δύτες στην Κάρπαθο. Συνεχίζεται το θρίλερ στην Κάρπαθο με τους δύο αλλοδαπούς δύτες 60 και 35 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες είναι εγκλωβισμένοι σε υποθαλάσσιο σπήλαιο δυτικά του νησιού, στη νησίδα Σώκαστρο Καρπάθου, όπου είχαν μεταβεί για υποβρύχια κατάδυση.

Οι δύο αγνοούμενοι είναι ένας Τσέχος κι ένας Ιρανός. Μαζί τους είχε πάει κι ένας ακόμη Τσέχος, ο οποίος όταν είδε ότι οι φίλοι του δεν εμφανίζονταν, ειδοποίησε τις αρχές.

Το πρωί, σήμερα Κυριακή 25/8, θα επιχειρήσει, για τη διάσωσή τους, η Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού

Και η ομάδα των ΟΥΚ στο σημείο

Στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δυτών συμμετέχουν ένα πλωτό του Λιμενικού Σώματος, παραπλέοντα σκάφη, καθώς και ομάδα ιδιωτών δυτών, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι καλές. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στο σημείο μετέβη με αεροπλάνο και ομάδα υποβρυχίων καταδρομών (ΟΥΚ).

Οι αρχές ενημέρωθηκαν για την εξαφάνιση των δυτών στις 8

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το απόγευμα του Σαββάτου, όταν οι αρχές του νησιού ενημερώθηκαν για την εξαφάνιση των δύο δυτών που είχαν πάει για κατάδυση σε υποθαλάσσιο σπήλαιο βάθους 50 μέτρων, καθώς περνούσε η ώρα και δεν έδιναν σημεία ζωής.