Τούρκοι χάκερ ισχυρίζονται ότι έριξαν την ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών

Τούρκοι χάκερ ισχυρίζονται ότι έριξαν την ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών
Ενημερώθηκε: 24/01/20 - 00:35

Μια ομάδα χάκερ από την Τουρκία, με ανάρτησή τους στο Facebook, υποστηρίζει ότι αυτή «έριξε» την ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς όμως προς το παρόν να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο.

ΤΟΥΡΚΟΙ ΧΑΚΕΡ

 

Πάντως, περίπου στις 21:00, Πέμπτης 23/1, πολλές κυβερνητικές ιστοσελίδες, μεταξύ αυτών του πρωθυπουργού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, των Υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας τέθηκαν εκτός λειτουργίας, χωρίς να έχει διευκρινητεί από ποια αιτία συνέβη αυτό.

Μετά τις 22:30 επανήλθαν οι ιστοσελίδες των υπουργείων Οικονομικών,  Εσωτερικών, Ναυτιλίας, Εξωτερικών, καθώς και αυτή του Πρωθυπουργού, της Πυροσβεστικής και Αστυνομίας

Όπως αναφέρει ο EleftherosTypos.gr πρόβλημα εντοπίστηκε και σε ορισμένες υπηρεσίες mail των υπουργείων όπως για παράδειγμα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου χρήστης ήθελε να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία για να στείλει e-mail και δεν λειτουργούσε.

Τι δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας

«Σήμερα το βράδυ πραγματοποιήθηκε «κυβερνοεπίθεση» σε κυβερνητικά sites με τη μέθοδο του DDoS. Οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν στην δυσλειτουργία συγκεκριμένων ιστοσελίδων», δήλωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης  ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «’Αμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης. Η κανονική λειτουργία επανήλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών».