Υμνούν οι Τούρκοι τον Μπουτάρη: Αποκαλύπτει το οθωμανικό παρελθόν της Θεσσαλονίκης

 
Πόσο "περήφανοι" πρέπει να νιώθουν οι Έλληνες με τα εύσημα των Τούρκων στον Γιάννη Μπουτάρη για την ανάδειξη της οθωμανικής κληρονομιάς της πόλης...

Ενημερώθηκε: 23/11/17 - 22:18

Έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι «ντρέπεται που είναι Έλληνας γιατί όταν πάει στο εξωτερικό τον αντιμετωπίζουν σαν λεπρό».

Και δεν σταμάτησε εκεί.Έκανε αναφορά στο θέμα που δημιουργήθηκε με τον τραγουδιστή Αντώνη Ρέμο και τον Κεμάλ Ατατούρκ, τονίζοντας πως ο Μουσταφά Κεμάλ ήταν Σαλονικιός!!! Πρόσφατα δε, κατά την διάρκεια των συναντήσεων με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβάνοφ και τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ με δηλώσεις του αναγνώρισε στην ουσία τα Σκόπια ως… Μακεδονία, ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι δεν μετανιώνει και αδιαφορεί για τις ύβρεις.

Ήταν δεδομένο λοιπόν, ότι όλες αυτές οι κινήσεις δεν θα περνούσαν απαρατήρητες , ειδικά από τον τουρκικό Τύπο που "διψάει" για τέτοιες ευκαιρίες.Έτσι, η αγγλόφωνη έκδοση της «Daily Sabah» σήμερα (22/11) εξυμνεί τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης αφού βρίσκεται όπως γράφει, στην διαδικασία να «αποκαλύψει περισσότερο την οθωμανική της κληρονομιά» της συμπρωτεύουσας.

Απίστευτη γκάφα από Μπουτάρη: Αναγνώρισε τα Σκόπια ως Μακεδονία! (ΒΙΝΤΕΟ)


 

«Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας ετοιμάζεται να αποκαλύψει περισσότερη την οθωμανική της κληρονομιά -συμπεριλαμβανομένων τζαμιών και λουτρών- σχεδιάζοντας και λειτουργία μουσείου ισλαμικής τέχνης, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης» αναφέρει το δημοσίευμα, συνεχίζοντας : «Ο Γιάννης Μπουτάρης, ο 75χρονος δήμαρχος της πόλης, δήλωσε πως : "Δεν μπορεί να χτιστεί το μέλλον χωρίς να γνωρίζουμε το παρελθόν μας. Για αυτό κάνουμε ορατή ξανά το κομμάτι αυτό της ιστορίας της πόλης μας" (Σημ. Οθωμανική περίοδο). Ιστορία που ήταν κρυμμένη, επειδή οι Έλληνες δεν είναι καλά ενημερωμένοι».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο Γιάννης Μπουτάρης ζήτησε από το υπουργείο Πολιτισμού ν’ αναλάβει ο δήμος τη διαχείριση πέντε οθωμανικών κτιρίων, προκειμένου να αποκατασταθούν και να ανοίξουν για το κοινό ως … ατραξιόν στην πόλη. Μεταξύ αυτών το Αλατζά Ιμαρέτ, χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα και φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις.

«Πάντα λέω ότι είμαστε αδέλφια με τους Τούρκους, έχουμε την ίδια ιστορία και την ίδια κουλτούρα. Πολεμήσαμε πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά αυτό πρέπει να το αφήσουμε πίσω» φέρεται να δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


 

Όπως αναφέρει η Daily Sabah : «Η Βόρεια Ελλάδα είναι πλούσια σε … τουρκική κληρονομιά. Ωστόσο, αρκετές τοπικές αρχές έχουν παραμελήσει να προστατεύσουν και να αποκαταστήσουν πολλούς από αυτούς τους θησαυρούς», ενώ σημειώνει την άρνηση των ελληνικών Αρχών να δώσουν άδεια στην Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού (ΤΙΚΑ), να επισκευάσει μνημεία που χρονολογούνται από την περίοδο της τουρκοκρατίας. Ο ΤΙΚΑ να σημειώσουμε είναι παρακλάδι της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής με φόντο τον προσηλυτισμό από το κέντρο του...πολιτισμού, την Άγκυρα..

Και εις ανώτερα...!