Μπιφτέκια λαχανικών

Μπιφτέκια λαχανικών
Ενημερώθηκε: 27/02/19 - 22:43

Ένα ελαφρύ και υγιεινό, νηστίσιμο πιάτο, μπιφτέκια λαχανικών, σας προτείνουμε να μαγειρέψετε.

 

Υλικά

 

- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα

- 3 κολοκυθάκια

- 4 μέτριες πατάτες

- Λίγο μαϊντανό

- 2 καρότα

- 4 κ.σ. μανιτάρια

- Λίγο άνηθο

- 1 πιπεριά

- 3 φρυγανιές

- Αλάτι

- Πιπέρι

- Αλεύρι

- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

 

Εκτέλεση

 

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα μανιτάρια. Τρίβουμε στη λεπτή πλευρά του τρίφτη τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τα καρότα και στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια. Επίσης αλέθουμε τις φρυγανιές. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μια λεκάνη, και προσθέτουμε τις φρυγανιές, το μπέικιν και αλεύρι, τόσο ώστε να γίνει ένας ελαφρά σφιχτός χυλός. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κάτσει για μία ώρα, για να βγάλουν τα λαχανικά τα υγρά τους κι αν δούμε ότι αραιώνει αρκετά, συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι ή φρυγανιά τριμμένη. Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει πλάθουμε σε μικρά μπιφτέκια το μείγμα και τηγανίζουμε. Μόλις ροδίσει από τη μια πλευρά γυρνάμε με μια σπάτουλα την άλλη, και όχι με πιρούνι, για να μείνουν αφράτα. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τη γαστρονομία