Πανεύκολο γλυκό ψυγείου

 
Γλυκό ψυγείου

Ενημερώθηκε: 06/02/22 - 18:15

Γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Το γλυκό ψυγείου της τεμπέλας για όλες τις περιστάσεις.

Δοκιμάστε το, είναι φανταστικό!

Υλικά Συνταγής

Για την κρέμα βανίλια

• 1 ½ λίτρο φρέσκο γαλα

• 110 γραμ. ζαχαρη

• 120 γραμ. κορν φλάουρ

• 1 βανιλια (μπαστουνάκι)

• 1 πρέζα αλατι

Για την κρέμα σοκολάτα

• 1 λίτρο φρέσκο γαλα

• 70 γραμ. ζαχαρη

• 80 γραμ. κορν φλάουρ

• 20 γραμ. κακαο

• 50 γραμ. ξύσμα κουβερτούρα

• 1 πρέζα αλατι

Για το στήσιμο

• 1½ πακέτο μπισκοτα πτι μπερ

• 220 γραμ. φρέσκο γαλα

• 20 γραμ. κονιακ

• 90 γραμ. τρουφα

Εκτέλεση

Για την κρέμα βανίλια

• Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα.

• Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη.

• Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα από ένα μαχαίρι αφαιρούμε τους σπόρους.

• Ρίχνουμε στο γάλα, το αφήνουμε να ζεσταθεί και ρίχνουμε το αλάτι ελαφρώς για το γλυκό ψυγείου της τεμπέλας.

• Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.

• Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για την κρέμα σοκολάτα

• Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο.

• Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη.

• Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το κακάο και το κορν φλάουρ.

• Στη συνέχεια τα διαλύουμε στο γάλα που κρατήσαμε.

• Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ και αλατίζουμε ελαφρώς.

• Ανακατεύουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα για το γλυκό ψυγείου.

• Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, την αποσύρουμε.

• Τότε, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.

Για το στήσιμο του γλυκού

• Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 24×30 εκ.

• Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ.

• Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε στο ταψί.

• Αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλια πάνω στα μπισκότα.

• Στρώνουμε μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα – κονιάκ.

• Αδειάζουμε σε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας.

• Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα – κονιάκ.

• Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα.

• Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας.

• Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα και πασπαλίζουμε το γλυκό ψυγείου.

• Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την τρούφα.

• Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ