Σαρακοστιανή συνταγή: Καλαμάρια γεμιστά με μύδια, γαρίδες και ρύζι

Σαρακοστιανή συνταγή: Καλαμάρια γεμιστά με μύδια, γαρίδες και ρύζι
Ενημερώθηκε: 17/02/20 - 15:22

Μια σαρακοστιανή συνταγή από τη Σκιάθο, με βάση τα μύδια, τις γαρίδες και το ρύζι, για όσους αγαπούν τα θαλασσινά -και όχι  μόνο- παρουσιάζουμε: Καλαμάρια γεμιστά με μύδια, γαρίδες και ρύζι, μια νηστίσιμη συνταγή, ένα πιάτο που μπορεί να προσφερθεί και ώς κύριο, αλλά και ως ορεκτικό για μεγάλες παρέες.

ΥΛΙΚΑ

- 1 κιλό μεγάλα καλαμάρια

- ¼ κιλό μύδια

- ¼ κιλό γαρίδες

- ½ κιλό ρύζι καρολίνα

- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα

- ½ ματσάκι μαϊντανό

- χυμό από 1 μέτριο λεμόνι

- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ούζο

- 200 γρ. Χωριό soft με ελαιόλαδο ή Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια κόβοντας τα πλοκάμια από την κουκούλα. Έπειτα ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια.

- Πλένουμε τις γαρίδες βγάζοντας τη μαύρη μεμβράνη τους και τις χοντροκόβουμε.

- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

- Από τα μύδια χρησιμοποιούμε μόνο το εσωτερικό  τους.

- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το Χωριό soft με ελαιόλαδο (ή το Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο) να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.

- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες, τα πλοκάμια και το εσωτερικό από τα μύδια. Τα σοτάρουμε για 5 με 10 λεπτά και τα σβήνουμε με το ούζο.

- Προσθέτουμε το λεμόνι, το ρύζι και 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό και τα σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

- Αδειάζουμε τη γέμιση σε ένα μπολ και με αυτή γεμίζουμε τις κουκούλες από τα καλαμάρια τα οποία κλείνουμε με οδοντογλυφίδα (για να μην ξεχειλίσει η γέμιση κατά το ψήσιμο).

- Στρώνουμε τα καλαμάρια σε ένα αντικολλητικό ταψί, βάζουμε λίγο νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.

ΠΗΓΗ: minervahorio.gr