Τσιγαριστά αλμυρίκια

 
Τσιγαριστά αλμυρίκια

Ενημερώθηκε: 02/08/18 - 14:51

Πολύ νόστιμο, καλοκαιρινό, εύκολο και γρήγορο και πάνω από όλα ελληνικό πιάτο: Τσιγαριστά αλμυρίκια.

 

Υλικά

1/2 κιλό αλμυρίκια, καθαρισμένα από τα χοντρά κοτσάνια και χοντροκομμένα
3 σκελίδες σκόρδου (ή όσο σας αρέσει), λιωμένες
50 ml ελαιόλαδο
χυμός και ξύσμα από 1 μικρό βιολογικό λεμόνι (ή όσο θέλετε)
χονδρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μικρή τομάτα, με φλούδια και σπόρια, ψιλοκομμένη

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το λάδι με το σκόρδο για λίγα δευτερόλεπτα. Βάζουμε τα αλμυρίκια και τα ανακατεύουμε να μαραθούν και να εξατμιστούν όσο γίνεται τα υγρά που θα βγάλουν. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Στο τέλος, προσθέτουμε την τομάτα, κάνουμε ένα γρήγορο ανακάτεμα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φέτα.