Αμετανόητος πέθανε ο Τούρκος στρατηγός που έδωσε την εντολή για την άνανδρη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού

 
Πέθανε ο Τούρκος αντιστράτηγος Χασάν Κουντακτσί, ο οποίος έδωσε εντολή για τη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού

Ενημερώθηκε: 17/01/23 - 17:51

Πέθανε ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία του κατοχικού στρατού Χασάν Κουντακτσί, ο οποίος -σύμφωνα με την ομολογία του- έδωσε εντολή για τη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού, στο οδόφραγμα της Δερύνειας, στις 14 Αυγούστου του 1996.

Ο Κουντακτσί είχε δηλώσει αμετανόητος για την άνανδρη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού, τον μοιραίο εκείνο Αύγουστο. Εναντίον του η Ιντερπολ είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης και εκ τότε δεν ταξίδεψε στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι προτιμούσε να είναι γνωστός ως “ο εγκλωβισμένος διοικητής” παρά ως ο διοικητής με κατεβασμένη σημαία.

Ο ίδιος εξομολογήθηκε ότι πριν από τα επεισόδια είχε ήδη δώσει εντολές σε αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του Αττίλα που συγκεντρώθηκαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας, ότι κανείς Ελληνοκύπριος δεν θα περάσει το συρματόπλεγμα. Όταν ο Σολωμός Σολωμού επιχείρησε να κατεβάσει τη σημαία της κατοχής από τον ιστό, αρκούσε ένα νεύμα του Κουντακτσί με το χέρι του για να πυροβοληθεί και να πέσει νεκρός.

Το όνομα του είχε εμπλακεί πρόσφατα στην υπόθεση δολοφονίας του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Kutlu Adalı το 1996 στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου τότε διατελούσε ως επικεφαλής της “ειρηνευτικής δύναμης” του τουρκικού στρατου΄στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο πρώην επικεφαλής του Τμήματος Ειδικού Πολέμου του κατοχικού στρατού, γνωστός με το παρατσούκλι «Ταμπουραλί Πασάς», ένιωσε αδιαθεσία το πρωί της Δευτέρας, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και διακομίστηκε στο νοσηλευτήριο, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη καρδιακή προσβολή και τελικά, εξέπνευσε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ