Απίστευτο και όμως αληθινό! Η Κύπρος συζητούσε να αποκτήσει κατασκοπευτικά μπαλόνια!

 
Απίστευτο και όμως αληθινό! Η Κύπρος συζητούσε να αποκτήσει κατασκοπευτικά μπαλόνια!

Ενημερώθηκε: 14/02/23 - 15:16

Όσο και αν ακουστεί απίστευτο υπήρξε συζήτηση στην Κύπρο για την απόκτηση από τις αρχές της Μεγαλονήσου κατασκοπευτικών μπαλονιών, σαν και αυτά που έχουν προκαλέσει κρίση στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα.

Την αποκάλυψη έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellas Sat, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς.

Ο κ. Πρωτόπαπας μιλώντας στον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό «Sigma» είπε ότι «όταν ήμουν πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού το τελευταίο μνημόνιο που υπέγραψα ήταν με συγκεκριμένη εταιρεία που είχε αυτή την τεχνολογία και μάλιστα στην ανακοίνωση που είχαμε κάνει τότε είχαμε πει ότι θα καλύπταμε όλο το φάσμα του διαστήματος, από τους γεωστατικούς δορυφόρους, τους μεσαίους, τους χαμηλής τροχαίας και τα στρατοσφαιρικά μπαλόνια. Οπότε υπάρχει αυτή η τεχνολογία, είναι διαθέσιμη, υπήρχαν και προτάσεις να γίνει και στην Κύπρο διαστημικός τουρισμός, δεν χρειάζεται πολύς χώρος για να απογειωθεί ένα τέτοιοι μπαλόνι, όσο ένα ελικοδρόμιο, φτάνει να υπάρχει συντονισμός με τις πτήσεις».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν η Κύπρος θα έπαιρνε το μπαλόνι για κατασκοπευτικούς λόγους ή για άλλη χρήση, απάντησε πως «η τεχνολογία υπάρχει για το πώς θα πας στην στρατόσφαιρα. Την τεχνολογία μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις είτε για τουρισμό είτε για κατασκοπεία. Υπήρχε πρόταση και για κατασκοπεία».  

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τελικά, η πρόταση για την απόκτησή του δεν προχώρησε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ