Κύπρος: Προκαλεί και πάλι ο Τατάρ — Θα συνεχιστούν οι εργασίες του δρόμου Άρσους-Πύλας

 
ΤΑΤΑΡ

Ενημερώθηκε: 31/08/23 - 16:36

Oι εργασίες κατασκευής του δρόμου Άρσους – Πύλας θα ξεκινήσουν ξανά σύντομα, ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ, μιλώντας στον εθνικιστικό, ευρασιατικού προσανατολισμού, τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό Ulusal Kanal.

«Οι εργασίες κατασκευής του δρόμου Άρσους – Πύλας ελπίζουμε ότι θα ξαναρχίσουν σύντομα. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Μετά από αυτά τα περιστατικά, στο πλαίσιο της καλής θέλησης, τις αναστείλαμε για λίγο και κάναμε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουμε το θέμα αυτό.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών είναι αυτό που έχει κάνει τις μεγάλες αδικίες στο Κυπριακό από την αρχή. Σχετικά με αυτές τις πέντε χώρες, που όπως έχει πει και ο Ερντογάν και έχει βρει μεγάλη απήχηση στις καρδιές του κόσμου είναι ότι ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε.

«Αυτοί επειδή αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία λένε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να κάνει δρόμους ακόμη και να βρίσκεται στην νεκρή ζώνη. Μπορεί να κάνει επίσης και σπίτια, πανεπιστήμια και εμπορικά καταστήματα στην νεκρή ζώνη.

«Αυτά κάνουν πάντα. Τα έκαναν αψηφώντας τους κανόνες. Πιστεύουμε ότι δεν θα πρέπει να γίνεται τίποτα στην νεκρή ζώνη χωρίς να υπάρχει συμφωνία».

Ο Τατάρ συνεχάρη επίσης τους Τ/Κ για τη στάση τους. «Ο λαός μας μετακινείται από την Πύλα μέσω των βρετανικών βάσεων και από την Πέργαμο προς την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”. Εδώ και χρόνια δεν έχουν ληφθεί μέτρα για να διασφαλιστεί ότι οι Τούρκοι θα μπορούν να πηγαίνουν εύκολα στο σχολείο, στο νοσοκομείο» δήλωσε.

Πηγή: ΕΡΤ, Γιάννης Μανδαλίδης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ