Ν. Χριστοδουλίδης: Εκφορτώνεται η βοήθεια στη Γάζα – Έντονο το ενδιαφέρον για το «Αμάλθεια»

 
κυπρος

Ενημερώθηκε: 18/05/24 - 18:35

«Πολλές υπηρεσίες του κράτους είναι σε συντονισμό», συμπλήρωσε, «γιατί από τη μια πρέπει να είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στην Κύπρο και την ίδια στιγμή να αξιοποιηθούν τα λεφτά που στάλθηκαν στην Κύπρο για να αγοραστεί ανθρωπιστική βοήθεια, να υπάρχει συντονισμός».

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης παρέπεμψε παράλληλα στη διάσταση του ρόλου της Κύπρου μέσα από αυτή την προσπάθεια και στα πολύ θετικά μηνύματα για τον ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή.

Πηγή στη Λευκωσία επιβεβαίωσε παράλληλα στην ERTNews ότι τριακόσιες δέκα παλέτες με ανθρωπιστικό υλικό εκφορτώθηκαν χθες για πρώτη φορά στην πλωτή αποβάθρα στις ακτές της βόρειας Γάζας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια», όπως και το ότι τη διακίνηση του υλικού και την παράδοσή του ανέλαβε ο ισραηλινός στρατός (IDF).

«Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους να διευκολύνουν τη διακίνηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα από γης, θάλασσας και αέρα, όπως προβλέπει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», αναφερόταν ενωρίτερα σε ανακοίνωση των IDF.

Πηγή: ertnews

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ