Ο Χριστοδουλίδης απάντησε για την υπουργοποίηση του Μιχάλη Χατζηγιάννη (ΒΙΝΤΕΟ)

 
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ

Ενημερώθηκε: 28/02/23 - 17:04

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε σχέση με τις επικρίσεις που δέχεται για το Υπουργικό Συμβούλιο και συγκεκριμένα για τον διορισμό του Μιχάλη Χατζηγιάννη και τις αναφορές ότι δεν δόθηκε χρόνος στον απερχόμενο Γιάννη Τουμαζή να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε στο Υφυπουργείο Πολιτισμού.

Ο κ. Χριστοδουλίδης υπενθύμισε ότι τα μέλη του νυν Υπουργικού Συμβουλίου είχαν υπογράψει δημόσια ότι δεν επιθυμούσαν να είναι μέλη μιας ενδεχόμενης δικής του διακυβέρνησης και ξεκαθάρισε ότι όταν κάποιος κάνει δημόσια μια τέτοια δήλωση οφείλει να το σεβαστεί.

Από εκεί και πέρα, σημείωσε, ο κ. Χατζηγιάννης «είναι ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης ο οποίος θα κρίνεται καθημερινά, και σας ζητώ να είστε αυστηροί μαζί του όπως να είστε αυστηροί με όλους μας, από την δουλειά την οποία θα προσφέρει μέσα από το Υφυπουργείο Πολιτισμού».

Κατά την ομιλία του στη Βουλή ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι «στόχος είναι η από κοινού επίτευξη της αναβάθμισης της θεσμικής συνεργασίας μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες προς όφελος του πολίτη».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ