Χρήστος Θηβαίος: Η απεξάρτηση από το αλκοόλ

Χρήστος Θηβαίος: Η απεξάρτηση από το αλκοόλ
Ενημερώθηκε: 02/02/19 - 10:50

Χρήστος Θηβαίος: Ο τραγουδιστής μιλώντας στην εφημερίδα real news αναφέρθηκε στις δύσκολες στογμές που πέρασε λόγω της εξάρτησης από το αλκοόλ, αλλά και για το πώς πήρε την μεγάλη απόφαση να ζητήσει βοήθεια για να το κόψει.

«Ειδικά µε το αλκοόλ συμβαίνουν δύο είδη αρνητικών πραγμάτων που δείχνουν θετικά. Το ένα είναι το γεγονός ότι είναι νόμιμο, σου παρέχεται ανά πάσα στιγμή. Ένας φίλος µου είχε πει «ρε φίλε, είσαι τυχερός, μπορείς να πας να αγοράσεις το ναρκωτικό σου ανά πάσα στιγμή, στο περίπτερο». Φοβερή κουβέντα. Το άλλο είναι ότι σε εµάς τους καλλιτέχνες  επιτρέπονται οι εξαρτήσεις και είναι και τιµή µας και καµάρι µας. Από την άλλη πλευρά, όµως, ας µην ξεχνάµε ότι εγώ αποτελώ παράδειγµα για τους νέους ανθρώπους, οπότε έχω ευθύνη. Οχι µόνο για τα παιδιά µου, αλλά για τα παιδιά όλου του κόσµου», είπε αρχικά ο τραγουδιστής.

Εν συνεχεία αποκάλυψε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αποφάσισε να απεξαρτηθεί λέγοντας: «Είχα κάνει κάποια προσπάθεια, δεν πέτυχε και ήρθε ένα απογευμα που είπα τέρμα, πρέπει να ζητήσω σοβαρά βοήθεια γιατί πρέπει αυτό το πράγμα να τελειώνει. Ποιο είναι το μυστικό; Το μυστικό είναι να αποµυθοποιηθεί η ουσία. Δηλαδή, δεν έχει να κάνει µε το γεγονός ότι είσαι πιο ερωτευμένος αν έχεις πιει, ούτε µε το γεγονός ότι είσαι καλύτερος ποιητής ή τραγουδιστής. Αυτά είναι βλακείες. Όχι, φυσικά, ότι κάποιος κατά τη διάρκεια της επήρειάς του δεν μπορεί να µας δώσει μεγαλειώδη πράγματα. Αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Και δεν χρειάζεται».

Όσα για τη νέα του ζωή μετά την μεγάλη απόφαση τόνισε: «Οι αλλαγές που είδα ήταν μικρά  θαυµατάκια µέσα στην ηµέρα. Κατ’ αρχάς µπορείς να πεις καληµέρα και να είναι καλή µέρα. Μπορείς να λες σ’ αγαπώ και να το εννοείς γιατί ο άλλος το καταλαβαίνει ότι το εννοείς και ότι δεν προσβάλλεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Γιατί πολλές φορές το “σ’ αγαπώ ακούγεται ως συγγνώµη. Και το συγγνώµη, όσες φορές και αν το έχουµε πει στη ζωή µας, δεν είναι ωραία λέξη, γιατί για ακόµα µία φορά έχεις κάνει κάτι για το οποίο έχεις µετανιώσει».