Καρμικές σχέσεις ... οι δάσκαλοι της ζωής μας

Καρμικές σχέσεις ... οι δάσκαλοι της ζωής μας
Ενημερώθηκε: 12/04/16 - 15:30
Της Αλεξάνδρας Καρτά

 Ακούγεται πολύ συχνά ο όρος [Καρμική σχέση] όπου οι συσχετισμοί και η παραπληροφόρηση γεννά στον καθέναν ένα κουβάρι από γνώσεις που, πολλές φορές, περισσότερο περιπλέκουν παρά απλοποιούν αυτή την έννοια.

 Το Κάρμα είναι ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος. Είναι μια ανταποδοτική αρχή ενεργειακού τύπου, η οποία βοηθά στην εξέλιξη των ψυχών. Όλες οι σχέσεις στην ζωή μας ενεργούν σαν δάσκαλοι και μας προσφέρουν [γνώσεις] για την πορεία μας, όπου άλλες φορές νοιώθουμε όμορφα και άλλες φορές πνιγόμαστε σε χιλιάδες [γιατί] και παράπονα για την αδικία που θεωρούμε ότι ζήσαμε.

 Καρμικές σχέσεις είναι όλες οι σχέσεις μας, όχι μόνο εκείνες που θεωρούμε εμείς σημαντικές. Θα αναφέρουμε ένα τραβηγμένο, αλλά πολύ επίκαιρο παράδειγμα που ίσως να μην το έχετε τοποθετήσει με αυτή τη δυναμική στο μυαλό σας. Ένας τρομοκράτης που αφαιρεί τη ζωή ενός ανθρώπου, είναι από τα πιο σημαντικά πρόσωπα (για το θύμα)  μετά τους γονείς του.

Είναι εκείνος που του δίνει κατά κάποιο τρόπο το τέλος σε αυτή την ενσάρκωση. Και το πιο παράδοξο είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι, τόσο το θύμα όσο και ο θύτης μπορεί να μην έχουν συναντηθεί ποτέ σε αυτή την ζωή.

Δάσκαλοι στη ζωή μας λοιπόν πολλοί και μέσα από το προσωπικό μας ωροσκόπιο μπορούμε να διακρίνουμε το ταξίδι της μάθησης μας μέσα από [σημεία], Πλανήτες και τομείς που αναφέρουν τις Καρμικές μας αναζητήσεις.

Εκεί μπορούμε να δούμε ποιες σχέσεις επιλέγουμε και για ποιον λόγο γίνεται αυτή μας η επιλογή. Αυτό κυρίως γίνεται για να μάθουμε και να ανακαλύψουμε καλά κρυμμένα κομμάτια του εαυτού μας, που ζητούν να έρθουν στο φως. Πολλές φορές μας έλκουν άνθρωποι που διαφέρουν από εμάς. Αυτό γίνεται γιατί ζητάμε να βρούμε και να βιώσουμε διαφορετικές ψυχικές εμπειρίες.

Το έμπειρο μάτι ενός αστρολόγου μπορεί να διακρίνει μέσα από προσωπικά ωροσκόπια αυτές τις αναζητήσεις. Σε αυτό το σημείο θα αναφέρω ότι υπάρχουν τα Καρμικά ζώδια όπου οι σχέσεις που προκύπτουν, κρατούν αρμονία μέσα από τις αντιθέσεις τους. Περνώντας ο χρόνος εναρμονίζονται και δημιουργούν γερά θεμέλια και αλληλοσυμπληρώνονται. Για να βρείτε τα Καρμικά σας ζώδια θα ανατρέξετε στο προηγούμενο και το επόμενο ζώδιο της πολικότητας σας. [Η πολικότητα ενός ζωδίου είναι το απέναντι ζώδιο από το δικό μας].

 Π.χ ένας Κριός έχει καρμική σχέση με τα ζώδια Παρθένος και Σκορπιός, ο Ταύρος με Ζυγό και Τοξότη, οι Δίδυμοι με Σκορπιό και Αιγόκερω, ο Καρκίνος με Τοξότη και Υδροχόο, ο Λέων με Αιγόκερω και Ιχθύες, η Παρθένος με Κριό και Υδροχόο, ο Ζυγός με Ιχθύες και Ταύρο, ο Σκορπιός με Κριό και Δίδυμο, ο Τοξότης με Ταύρο και Καρκίνο, ο Αιγόκερως με Δίδυμο και Λέων, ο Υδροχόος με Παρθένο και Καρκίνο, οι Ιχθύες με Ζυγό και Λέων. Επίσης πλανήτες που λειτουργούν σε ένα ωροσκόπιο ή μια σχέση με Καρμικά στοιχεία όπου καθορίζουν την πορεία μας είναι:

 Ο Κρόνος, ο Πλούτωνας, ο Ωροσκόπος, ο δωδέκατος οίκος και οι Δεσμοί της Σελήνης, ανάλογα πως είναι τοποθετημένοι στο ωροσκόπιο μας ή στην κοινή πορεία με ένα άλλο άτομο, μας δείχνει αυτά που πρέπει να περιμένουμε και πρέπει να βιώσουμε για να ολοκληρώσουμε αυτή μας την ενσάρκωση.

Σε μία προσωπική σχέση οι πιο πάνω πλανήτες, συμπεριλαμβανομένου της ακμής του 1και 12 οίκου όπως επίσης του Νότιου και Βόρειου Δεσμού, που αποτελούν νοητά σημεία και όχι Πλανήτες, δημιουργούν ένα πεδίο εμπειριών. Εδώ πρέπει να αναφέρω ότι, οι άνθρωποι είναι πολύ περισσότερο από φυσικά όντα, είμαστε αιώνια πνεύματα. Η ένωση μας λοιπόν με άλλες ψυχές είναι η ολοκλήρωση μας και το ταξίδι που κάνουμε με αυτές είναι πάντα εκείνο που μας φέρνει πιο κοντά στην εξέλιξη μας.