Μάνα θα πάω στο Χόλιγουντ: Κόσμε πήγαινε στο Θέατρο Ιλίσια!

Μάνα θα πάω στο Χόλιγουντ: Κόσμε πήγαινε στο Θέατρο Ιλίσια!
Ενημερώθηκε: 29/11/16 - 15:03
Της Εύας Μαρδά

Γιε μου που πας; Μάνα θα πάω στ...ην παράσταση της Δήμητρας Παπαδοπούλου! Ώρα 9μ.μ. και έφτασα αργοπορημένα στο θέατρο Ιλίσια για το "Μάνα θα πάω στο Χόλιγουντ". Υπερβολικά πολύ κόσμος έξω από το θέατρο μια μέρα που έριχνε νεροποντή σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Η παράσταση άργησε πιο πολύ από μένα, αφού ξεκίνησε μισή ώρα αργότερα (9.30μ.μ), αλλά η αναμονή άξιζε...

Η υπόθεση 

Δύο άνεργοι φίλοι ηθοποιοί μηχανεύονται τα πάντα ώστε να καταφέρουν να φτάσουν από την οδό Φυλής, στην οδό της δόξας...στο Χόλιγουντ. Και για να το φέρουν εις πέρας κάνουν απλά τα πάντα! Πάολα, Οιδίποδας, Ζορμπάς όλα αυτά και πολλά ακόμη υποδύεται ο πολυδιάστατος Θανάσης Αλευράς που κάνει τόσο πετυχημένα όλους τους ρόλους σαν να έχει σύνδρομο πολλαπλής προσωπικότητας. Στον ίδιο ρυθμό και η εκπληκτική Κωνσταντίνα Μιχαήλ που κανείς δεν περίμενε πόσο κορμάρα είναι - πέρα από σπουδαία ηθοποιός - με αποκορύφωμα τη στιγμή του pole dancing της με την ελπίδα ότι θα μαζέψει λεφτά για να πάει Αμερική και να ζήσει το αμερικάνικο όνειρο.

Καστ(α)

Και αν νομίζεις ότι το καστ σταματά εδώ, είσαι πολύ λάθος. Έκπληξη (που βέβαια τι έκπληξη...άφου στο αποκάλυψα;) είναι η σύνδεση μας μέσω του Skype με τον Γρηγόρη Βαλτινό, την Μέλπω Ζαρόκωστα, την Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου και την Δήμητρα Παπαδοπούλου. Η παράσταση έχει πολύ πολύ τραγούδι και την Ελένη Ροδά σε μία αποθεωτική εμφάνιση.

Μήνυμα

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου μέσα από μια κωμωδία που κάνει να σκάσουν στα γέλια μέχρι και αυτούς τους δύσκολους που μετά μετράνε τις φορές που γέλασαν, καταφέρνει μέσα από πολύ χορό, τραγούδι και πολλές ατάκες να περάσει ένα μήνυμα βαθύ, σπουδαίο, άκρως ελληνικό που ίσως στην πραγματικότητα είναι για κλάματα και όχι για γέλια. Μια Ελλάδα που δεν παράγει, δεν εξάγει, έναν Έλληνα που φοβάται τους ξένους, τους ομοφυλόφιλους, μία Ελληνίδα μάνα που δεν απογαλακτίζεται ποτέ από το παιδί της αλλά και μία ελπίδα...που από αλλού την περιμένουν και από αλλού τους έρχεται!

Τελικά η οδός Φυλής μήπως δεν είναι μία τυχαία επιλογή αλλά ένας συμβολικός προσδιορισμός για την..."φυλή" των Ελλήνων; Λέω εγώ τώρα...

Κοινό

- Δεν ήταν τέλειο;

- Καλά αυτός ο Αλευράς μοναδικός!

- Το κινητό μου πού πήγε;

Info

Διαρκεια : 120 '

Σκηνοθ.:Φ. Ευαγγελινός, Δ. Παπαδοπούλου

Ερμηνεύουν: Θ. Αλευράς, Κ. Μιχαήλ, Αντ. Κρόμπας, Ελ. Ροδά. Σκην.: Γ. Μουρίκης. Κοστ.: Γ. Σεγρεδάκης. Μουσ.: Π. Τσεβάς.

 

Πάτα play και δεν θα χάσεις: