Θαλασσοπόρος η τετράποδη Αμέλια (Φωτό-Βίντεο)

Θαλασσοπόρος η τετράποδη Αμέλια (Φωτό-Βίντεο)
Ενημερώθηκε: 06/05/16 - 20:47

 H Λίζ Κλάρκ είχε πολλούς λόγους να μη θέλει να  κρατήσει μια γάτα στο σκάφος  της.

Είχε ήδη διανύσει από το 2006 πολλά μίλια ,ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο με το ιστιοφόρο της, το Swell και δεν είχε την πρόθεση να σταματήσει σύντομα ...

 

Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι πολύ διασκεδαστικό για μια γάτα , έτσι δεν είναι;

Και εκτός αυτού , η Κλαρκ ήταν πολύ απασχολημένη με τη συντήρηση σκαφών .

Όταν όμως η Κλάρκ σταμάτησε στη Γαλλική Πολυνησία και βρήκε ένα 6 μηνών γατάκι σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι , τα πάντα άλλαξαν . Η Κλάρκ πήρε το γατάκι στο Swell για να το ταίσει και να το φροντίσει.Δεν είχε την πρόθεση να το κρατήσει , ήθελε όμως να βρει κάποιον που θα μπορούσε να το φροντίζει και να του δείχνει αγάπη.

Το πρόβλημα ήταν , ότι η Κλαρκ δεν μπορούσε να βρει στην πραγματικότητα κάποιον που να το φροντίζει καλύτερα από εκείνη .Έτσι ονόμασε τη γάτα Αμέλια όπως έλεγαν την πρωτοπόρο πιλότο Αμέλια Έρχαρτ και αποφάσισε να την πάρει μαζί της στο ιστιοφόρο .

Σην αρχή, η Αμέλια δεν φαινόταν πολύ σίγουρη για τη ζωή εν πλω .

Στην πραγματικότητα μάλιστα , έμοιαζε να μισεί τον ωκεανό ...ειδικά όταν έπεσε στο νερό.

Η Κλάρκ μη γνωρίζοντας τι ήταν καλύτερο για το γατάκι ,το πήρε μαζί της στην ξηρά.

''Ήξερα ότι ήθελε να αναρριχηθεί στα δέντρα και να τεντώσει τα πόδια της ''λέει η Κλάρκ . Έτσι τη μετέφερε στην ξηρά σε ένα ασφαλές μέρος .Όμως η Αμέλια ξαναγύρισε στο Swell με την Κλάρκ.

Τελικά όμως ,δε χρειάστηκε πολύς χρόνος για την Αμέλια να συνηθίσει τη ζωή πάνω σε ένα ιστιοφόρο .

Είχε πολλά μέρη για να αναρριχηθεί ...

 Κάποια στιγμή η μικρή γατούλα εξαφανίστηκε σε ένα τροπικό νησί για 42 ημέρες . Η Κλάρκ δεν σταμάτησε ποτέ να την ψάχνει , αλλά στο τέλος προσπάθησε να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι η Αμέλια μπορεί να μην θέλει να γυρίσει πίσω.

Η Αμέλια έκανε όμως απλά μια μεγάλη βόλτα και .. επέστρεψε. Και από τότε δεν έφυγε ποτέ από το πλευρό της Κλαρκ .Την συνοδεύει σε δείπνα σε άλλα σκάφη , σε εστιατόρια , σε αίθουσες με πισίνες και αλλού. Έχει μάθει επίσης, να κυκλοφορεί με άνεση σε βάρκες , αυτοκίνητα , μοτοσικλέτες και κανό .

Έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον και ξέρω ότι αισθάνεται ασφαλής μαζί μου ακόμα και όταν είναι έξω από τα ''νερά'' της , δηλώνει η Κλάρκ .Όσο περισσότερη ελευθερία και σεβασμό της δίνω ,τόσο περισσότερο με εκπλήσσει με τη νοημοσύνη , την ατομικότητα και την επιθυμία της να μου δείξει την αγάπη της , συμπληρώνει η Κλάρκ .