Επίθεση τραμπούκων κατά τηλεοπτικών συνεργείων του OPEN στους Θρακομακεδόνες ενώ κάλυπταν τη μεγάλη πυρκαγιά

 
Επίθεση τραμπούκων κατά τηλεοπτικών συνεργείων του OPEN

Ενημερώθηκε: 07/08/21 - 10:23

Ντροπή και προβληματισμό προκαλεί η ανοικια επίθεση αγνώστων κατά δυο ρεπόρτερ και των τεχνικών του τηλεοπτικού σταθμού OPEN στους Θρακομακεδόνες την ώρα που κάλυπταν δημοσιογραφικά τη μεγάλη πυρκαγιά στη περιοχή.

Οι άγνωστοι αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον δημοσιογράφο Κώστα Αλατζά κι λίγο αργότερα προχώρησαν σε δεύτερη επίθεση κατά του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε η δημοσιογράφος του OPEN Ελευθερία Σπυράκη.

Η επίθεση μεταδόθηκε ζωντανά καθώς εκείνη την ώρα υπήρχε απευθείας σύνδεση με το σημείο εκείνο.

Μάλιστα, λίγο μετά την επίθεση η Ελευθερία Σπυράκη μίλησε εκ νέου στην μαραθώνια ενημερωτική εκπομπή του OPEN για τη φωτιές και περιέγραψε το πώς ακριβώς συνέβησαν τα γεγονότα αναφέροντας ότι ομάδα περίπου 15 ατόμων τους εξύβρισαν και τους επιτέθηκαν.

Για να μην μείνει καμμία αμφιβολία για το ποιοι πραγματικά ήταν οι δράστες αυτής της επίθεσης να σημειωθεί ότι ο οπερατέρ, εκτός από στόχος επίθεσης, έπεσε και θύμα κλοπής, καθώς οι τραμπούκοι που του επιτέθηκαν, του άρπαξαν την τσάντα του με τα προσωπικά του αντικείμενα.

Σοβαρά ερωτήματα, όμως ερωτήματα γεννά και η στάση των αστυνομικών που ήταν παρόντες στην επίθεση. Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος του OPEN, πολύ κοντά στο βίαιο περιστατικό υπήρχε παρουσία οργάνων της τάξης οι οποίοι όμως κοιτούσαν χωρίς να παρέμβουν, ως όφειλαν για προστατέψουν του δημοσιογράφους και τους τεχνικούς του OPEN από την επίθεση.

Δείτε το βίντεο με την στιγμή της επίθεσης όπως μεταδόθηκε την ώρα της ζωντανής μετάδοσης του OPEN: