Το γυναικείο «game of throne» στον ενημερωτικό τομέα του ΣΚΑΙ

Το γυναικείο «game of throne» στον ενημερωτικό τομέα του ΣΚΑΙ
Ενημερώθηκε: 24/05/19 - 20:30

Γυναικεία υπόθεση είναι στον ΣΚΑΙ η ευθύνη για την παρουσίαση, κάθε μέρα, του αποτελέσματος της επίπονης εργασίας των δημοσιογράφων του σταθμού.

Σία Κοσιώνη, Νίκη Λυμπεράκη και Εύα Αντωνοπούλου είναι τα βασικά πρόσωπα, της προς τα έξω εικόνας της ενημέρωσης  για το κανάλι του Γιάννη Αλαφούζου.

Αυτές χρεώνονται, δικαίως ή αδίκως, την επιτυχία ή όχι -από άποψη τηλεθέασης- των δελτίων του σταθμού.

Βαρύ φορτίο, με ευθύνη, από πρόσωπα που αντέχουν το βάρος από φιλοδοξία και αίσθημα ευθύνης.

Όπως είναι φυσικό οι θεμιτές φιλοδοξίες των τριών αυτών γυναικών επηρεάζουν τη δουλειά όλου του ειδησεογραφικού τμήματος του ΣΚΑΙ.

Η φιλοδοξία κοινή, οι στόχοι, όμως διαφορετικοί.

Συγκεκριμένα:

Η Σία Κοσιώνη προσπαθεί να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία της. Μέχρι πριν από λίγους μήνες αυτή φαινόταν αδιαμφισβήτητη. Η δραματική, όμως, πτώση της τηλεθέασης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων τον τελευταίο καιρό άλλαξε τα δεδομένα και αύξησε τις φιλοδοξίες των «θηλυκών δελφίνων».

Όμως η διοίκηση του ΣΚΑΙ ξεκαθάρισε γρήγορα τις προθέσεις της. 

Ανανέωσε το συμβόλαιο της Σίας Κοσιώνη και η «βασίλισσα» εδραιώνεται στη θέση της.

Αποτέλεσμα: Η Νίκη Λυμπεράκη, παρουσιάστρια με ικανότητες άλλα και φιλοδοξία, βλέπει ότι ο δρόμος προς την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου κλείνει. Αποφασίζει να μην ανανεώσει το συμβόλαιό της και να αναζητήσει σε άλλη τηλεοπτική στέγη τη συνέχιση της καριέρας της.

Η κίνηση, όμως, αυτή της Νίκης Λυμπεράκη άνοιξε το δρόμο στην τρίτη γυναίκα του ενημερωτικού τομέα, την Εύα Αντωνοπούλου, η οποία μέχρι σήμερα είχε την ευθύνη της παρουσίασης του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων.

Τώρα σαν «νούμερο δύο» στην παρουσίαση τα δεδομένα αλλάζουν.

Και το «game of throne» στο κανάλι του Φαλήρου αρχίζει...