«Κόκκινο Ποτάμι»: H Ιφιγένεια παντρεύεται τον Αλή - Όλες οι εξελίξεις

 
«Κόκκινο Ποτάμι»:  Ιφιγένεια παντρεύεται τον Αλή - Όλες οι εξελίξεις

Ενημερώθηκε: 12/02/20 - 21:49

Η είδηση πως ο Μίλτος είναι νεκρός φέρνει ραγδαίες εξελίξεις στο «Κόκκινο Ποτάμι», ενώ το ιστορικό πλαίσιο πλησιάζει στο ξέσπασμα του πολέμου.

Ο Μίλτος βρίσκεται ασφαλής πια στο Παρίσι στο σπίτι της θείας Ελένης και προσπαθεί να καταλάβει πως κατέληξε η Ιφιγένεια να είναι ντυμένη Τουρκάλα, στο επεισόδιο της Κυριακής στο «Κόκκινο Ποτάμι».

Ανήσυχος πολύ και χωρίς να ξέρει αν την κρατούν με τη βία στο Ερζερούμ θέλει να βρει τρόπο να πάει πίσω για να τη σώσει. Για το λόγο αυτό πάει στον Ζαχάρωφ. Του ανοίγει την πόρτα όπως πάντα ο Νίκος, ο οποίος τον κοιτά σαν να είδε «φάντασμα».

Ο Μίλτος καταλαβαίνει την περίεργη αντίδραση του Νίκου και αρχίζει να τον υποψιάζεται για πληροφοριοδότη των Τούρκων. Λίγο αργότερα ο Μίλτος τον παρακολουθεί και βλέπει τον Νίκο να μπαίνει στην τουρκική πρεσβεία. Τον περιμένει να βγει και τον χτυπάει φωνάζοντας του πως είναι προδότης και πως αυτός έδινε τις πληροφορίες στους Τούρκους για αυτόν και την Ιφιγένεια.

Απαρηγόρητη η Ιφιγένεια που πιστεύει πως ο Μίλτος είναι νεκρός στο «Κόκκινο Ποτάμι»

Στο μεταξύ στο Ερζερούμ η Ιφιγένεια δεν μπορεί να συνέλθει με τίποτα με τα νέα για τον Μίλτο, τον οποίο θεωρεί νεκρό στο επεισόδιο της Κυριακής (16-02) στο «Κόκκινο Ποτάμι».

Ο Αλή την βλέπει να πονά ανήμπορος. Της συμπαραστέκεται και της λέει πως θα είναι δίπλα της και πως πρέπει να μείνει δυνατή για το παιδί. Της υπόσχεται πως ο γάμος τους θα είναι λευκός και δε θα την ενοχλήσει ποτέ. Η Ιφιγένεια τον κοιτάει με ζεστασιά αλλά του ξεκαθαρίζει σε κάθε τόνο πως δεν υπάρχει άλλος άνδρας για εκείνη εκτός από τον Μίλτο.

Η Ιφιγένεια ευχαριστεί τον Αλή, αλλά δεν μπορεί να καταλάβει γιατί τη βοηθάει αφού δεν υπάρχει ποτέ καμία ελπίδα να είναι μαζί. Η μητέρα του Αλή στέκεται υποστηρικτικά και στον γιο της και στην Ιφιγένεια. Παρόλο που έχει καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά δεν πιέζει τον γιο της για να μάθει την αλήθεια. Εκείνος στις ερωτήσεις της αρκείται να της πει πως όσα λιγότερα ξέρει τόσο πιο ασφαλής θα είναι και η Μελικέ καταλαβαίνει πως ο γιος δεν θέλει να μιλήσει και για αυτό δεν επιμένει. Οι ετοιμασίες του γάμου ξεκινούν.

Το μωρό του Θέμη κινδυνεύει στο επεισόδιο της Κυριακής (16-02) στο «Κόκκινο Ποτάμι»

Στο κρησφύγετο τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Ο Θέμης και η Βασιλική παλεύουν να κατεβάζουν τον πυρετό του μωρού αλλά μάταια… Το παιδί πια βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του, στο επεισόδιο της Κυριακής (16-02) στο «Κόκκινο Ποτάμι».

Στο μεταξύ οι πρώτες πληροφορίες φτάνουν στο Παρίσι πως η Αυστροουγγαρία κήρυξε πόλεμο εναντίον της Σερβίας, στη σειρά «Κόκκινο Ποτάμι». Η Γερμανία δε θα μείνει αμέτοχη και στέλνει απεσταλμένο στην Τουρκία για να εξασφαλίσει τη συμμαχία της. Ο Καρτάλ και ο Ονούρ ονειρεύονται προσάρτηση νέων εδαφών και την παντοδυναμία τους.