Οι αιχμές Δένδια κατά του υπουργού Άμυνας για το Oruc Reis

 
Οι αιχμές Δένδια κατά του υπουργού Άμυνας για το Oruc Reis

Ενημερώθηκε: 07/02/20 - 11:52

Αιχμές κατά του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου άφησε χθες ο Νίκος Δένδιας -και μάλιστα στην δημόσια τηλεόραση- με αφορμή την υπόθεση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis και τους ισχυρισμούς του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν ότι υπήρξαν κάποιου είδους συνεννοήσεις για τα Ίμια.

Ο υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ, «10», ξεκίνησε την επίθεση κατά του υπουργού Άμυνας διαφωνόντας με την εκτίμηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου ότι η παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους στην Ελληνική ΑΟΖ ήταν για να δοκιμάσει η Άγκυρα τα αντανακλαστικά μας.

«Δεν υπήρξε επεισόδια γύρω από το πλου, του συγκεκριμένου πλοίου», «δεν ήταν τεστ των δικών μας αντανακλαστικών», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας στην Όλγα Τρέμη.

Αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί. Άφησε αιχμές κατά του κ. Παναγιωτόπουλου και για την επικοινωνιακή διαχείρηση του θέματος. «Άστο καλύτερα αυτό να πάει στην ευχή το θέμα με το Ουρούτς» είπε στην εκπομπή. «Επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι δεν αριστεύσαμε στην επικοινωνία στο συγκεκριμένο θέμα».

Βέβαια για να φυλάξει τα νώτα του και να έχει ένα εσωκομματικό άλλοθι φρόντισε να πεί και μια καλή κουβέντα για τον υπουργό Άμυνας: «Θεωρώ ότι είναι ένας πάρα πολύ ικανός πολιτικός ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Είναι ένας ευσυνείδητος υπουργός που ειλικρινά παλεύει για να προσπαθήσει οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να είναι στο επίπεδο που τους πρέπει στον τομέα της ετοιμότητας» είπε.

Πως το λέει ο θυμόσοφος λαός αυτό; «Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι...».