ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ΕΟΦ προειδοποιεί - Σοβαρός κίνδυνος από συμπλήρωμα διατροφής

 
ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ΕΟΦ προειδοποιεί - Σοβαρός κίνδυνος από συμπλήρωμα διατροφής

Ενημερώθηκε: 04/10/17 - 18:53

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για «ακατάλληλο» συμπλήρωμα διατροφής που μπορεί να αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα υγείας σε ανθρώπους με υπέρταση.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση του μη εγκεκριμένου προϊόντος «Sensamax capsules» που διατίθεται στην αγορά από την εταιρεία Sensamax Limited.

συμπλήρωμα διατροφής

Όπως ενημέρωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το συγκεκριμένο προϊόν προωθείται ως για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας. Αν και το προϊόν διατίθεται κυρίως στην Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν αποκλείεται η διάθεσή του στη χώρα μας, είτε μέσω διαδικτύου είτε μέσω καταστημάτων πώλησης ειδών υγιεινής διατροφής.

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που πραγματοποίησαν οι βρετανικές αρμόδιες αρχές, το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), χωρίς αυτή να δηλώνεται στη σύστασή του, και η οποία δύναται να προκαλέσει προβλήματα στους χρήστες, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ασθενών με υπέρταση», υπογραμμίζει ο ΕΟΦ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όσα πρέπει να ξέρετε για την υπέρταση