Έκτακτο δελτίου καιρού: Βροχές και χαλάζι το Σαββατοκύριακο!

 
Έκτακτο δελτίου καιρού: Βροχές και χαλάζι το Σαββατοκύριακο!

Ενημερώθηκε: 06/10/17 - 13:08

Έκτακτο δελτίο καιρού: Όσο χαρήκαμε, χαρήκαμε τον ήλιο τις δυο τελευταίες μέρες, με την ΕΜΥ να προειδοποιεί για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο (07-08/10) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

χαλαζόπτωση

Σε μερικές περιπτώσεις θα υπάρξει και !

Αποχαιρετούμε την προσωρινή ζέστη ξανά καθώς η κακοκαιρία φέρνει και πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 8 βαθμούς, ενώ θα συνοδεύονται και από ισχυρούς ανέμους με την ένταση τους να αγγίζει μέχρι και 7-8 Μποφόρ τοπικά.

Χαρακτηριστικά η ΕΜΥ αναφέρει: « πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο Σάββατο (07-10-2017) από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά: Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν: Την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα. Επίσης πρόσκαιρα θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ηπειρος, η Δ. Μακεδονία, η Δυτική και Κεντρική Στερεά, η ΒΔ Πελοπόννησος, η Θεσσαλία και η Βόρεια Εύβοια.

Θα ενισχυθούν οι άνεμοι που η ένταση τους θα φθάσει τοπικά τα 7 και πιθανώς τα 8 μποφόρ, και θα υπάρξει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας 6-8 βαθμών».