Μαδούρο και Ερντογάν μοιράζονται το ίδιο όραμα!

 
Μαδούρο και Ερντογάν μοιράζονται το ίδιο όραμα!

Ενημερώθηκε: 07/10/17 - 10:45

Προς απογοήτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σημείωσε το κοινό όραμα για έναν διαφορετικό κόσμο με τον Τούρκο ομόλογο του Ταγίπ Ερντογάν. Ποια θα είναι η θέση της κυβέρνησης, για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας που δείχνει να μοιράζεται τις ίδιες ιδέες και οράματα με τον Πρόεδρο της γείτονας χώρας που τις τελευταίες μέρες έχει επιδοθεί σε ένα ντελίριο παραβιάσεων του ελληνικού χώρου.

Τουρκίας

«Επιθυμούμε να ξεκινήσει μια νέα εποχή στις σχέσεις μεταξύ της Βενεζουέλας και της » δήλωσε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Ερντογάν. «Πιστεύουμε σε έναν διαφορετικό κόσμο, έναν καλύτερο κόσμο. (…) Αυτό δεν είναι μονάχα δυνατό, είναι απαραίτητο» υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για έναν «πολυπολικό κόσμο όπου καθένας μπορεί να βρει τη θέση του».

Σχολιάζοντας την κατάσταση στη Βενεζουέλα, ο πρόεδρος της Τουρκίας επισήμανε ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από τη βούληση του λαού». «Πιστεύουμε ότι οι εξωτερικές παρεμβάσεις το μόνο που κάνουν είναι να επιδεινώνουν τα προβλήματα» τόνισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

«Ελπίζουμε ότι η Βενεζουέλα θα βρει μια λύση στα προβλήματά της μέσω της λογικής, του διαλόγου και της συμφιλίωσης». Πριν από την Άγκυρα, ο Μαδούρο επισκέφθηκε τη Ρωσία και τη Λευκορωσία αυτή την εβδομάδα.

Turkish Airlines

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην οικοδόμηση ενός τέμενους στο Καράκας και επισήμανε το γεγονός ότι η αεροπορική εταιρεία συνεχίζει τις πτήσεις της στη Βενεζουέλα.
«Αν και πολλές αεροπορικές εταιρείες διέκοψαν τις πτήσεις τους προς τη Βενεζουέλα, η Turkish Airlines δεν θα αφήσει μόνο του τον λαό της Βενεζουέλας» υπογράμμισε ο Ερντογάν.