Κεντροαριστερά: Κατέληξαν στις λεπτομέρειες εκλογών και ντιμπέιτ

 
Κεντροαριστερά: Κατέληξαν στις λεπτομέρειες εκλογών και ντιμπέιτ

Ενημερώθηκε: 19/10/17 - 08:19

Οι λεπτομέρειες της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του επικεφαλής της Κεντροαριστεράς οριστικοποιήθηκαν στη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση η επιτροπή Αλιβιζάτου.

Θα στηθούν 1.200 κάλπες σε Καλλικρατικούς δήμους ανά την χώρα σε 585 εκλογικά τμήματα. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ με εξαίρεση την πρώτη Κυριακή οπότε λόγω μαραθωνίου στην πρωτεύουσα θα δοθεί δίωρη παράταση ως τις 9 το βράδυ.

Οριστικοποιηθηκαν και τα δύο debate με την συμμετοχή και των εννιά υποψηφίων, που θα μεταδοθούν από στούντιο της ΕΡΤ και με ώρα έναρξης μετά το κεντρικό δελτίο της κρατικής τηλεόρασης.

Στις 30 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το πρώτο debate με δημοσιογράφους περιφερειακών μέσων και στις 6 Νοεμβρίου το δεύτερο με τη συμμετοχή δημοσιογράφων κρατικών και ιδιωτικών καναλιών. Συντονιστές κατά πληροφορίες θα είναι οι δημοσιογράφοι Π. Τσίμας (ΣΚΑΙ) και Δώρα Αναγνωστοπουλου (ΕΡΤ). Ερωτήσεις κατά τις ίδιες διαρροές θα υποβάλουν κατόπιν υπόδειξης των καναλιών τους οι: Μ. Σαραφογλου (Αντ1), Ρ. Τζίμα (Alpha), Ν. Ευαγγελάτος (Ε).

Ως προς το ζήτημα της αυτόματης ένταξης στο μητρώο του νέου κόμματος όσων ψηφίσουν στις 12 Νοεμβρίου, η επιτροπή Αλιβιζάτου κατέληξε ότι θα τηρηθούν δύο λίστες. Η μία των ψηφοφόρων και η έτερη όσων θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να συμμετέχουν στον νέο φορέα.

Επικεφαλής της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής θα είναι ο Νίκος Αλιβιζάτος.