Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ: Ο Νικ και οι 3 σωματοφύλακες οδήγησαν τον Εξάστερο σε μεγάλη νίκη 93-83

 
Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ: Ο Νικ και οι 3 σωματοφύλακες οδήγησαν τον Εξάστερο σε μεγάλη νίκη 93-83

Ενημερώθηκε: 19/10/17 - 23:45

Με τέσσερις «σωματοφύλακες» ο Παναθηναϊκός υπέταξε εύκολα την Μπάμπεργκ 93-83. Νικ Καλάθης, Κρις Σίγκλετον, Ιάν Βουγιούκας και Λούκας Λεκαβίτσιους οι κορυφαίοι του τριφυλλιού. Προβλημάτισαν για ακόμη μια φορά οι πράσινοι με τα πολύ χαμηλά ποσοστά στις βολές, καθώς στο πρώτο ημίχρονο είχαν 5/15 αλλά βελτιώθηκαν σε εξαιρετικό βαθμό στο δεύτερο ημίχρονο.

Νίκος Παππάς

γήπεδο

Ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του ο Νίκ Καλάθης που σκόραρε 23 πόντους. Ο Κρίς Σίγκλέτον που ήταν αρνητικός στο πρώτο ημίχρονο, τελείωσε τον αγώνα με double-double και 15 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ουσιαστικός ο Βουγιούκας κάτω από τα καλάθια. Εξαιρετική εμφάνιση από τον «γοργοπόδαρο» Λεκαβίτσιους που φαίνεται να είναι το ιδανικό back up του Καλάθη που αναζητούσε ο Παναθηναϊκός τόσο καιρό. Εξαιρετικά χρήσιμος και ο που αποθεώθηκε από το .

Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ

Οι «πράσινοι» ήταν σοβαροί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, απέφυγαν τα «νεκρά» διαστήματα με εξαίρεση το τέταρτο δεκάλεπτο, βελτιώθηκαν ακόμα και στις βολές στην επανάληψη και... καθάρισαν την αναμέτρηση. Καλή εμφάνιση και από τον Ίαν Βουγιούκα, αλλά και από τον Λούκας Λεκαβίτσιους, που δείχνει να ταιριάζει ιδανικό στον ρόλο του μπακ απ του Καλάθη. Έτσι, οι «πράσινοι» έκαναν το 1-1 στη φετινή Euroleague.

Μπορεί οι Ρίβερς και Λοτζέσκι που αποτελούν τους κατ' εξοχήν σκόρερ να μην βρέθηκαν στην μέρα τους, αλλά υπήρχε ο Νικ Καλάθης να ηγείται των «πρασίνων» και να ισοφαρίζει το ρεκόρ καριέρας στην EuroLeague με τους 23 πόντους που σημείωσε. Τα ευχάριστα νέα για τον Καταλανό προπονητή ωστόσο ήρθαν από δύο άλλους παίκτες.

Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ

Από την άλλη, οι Γερμανοί υποχώρησαν στο 0-2 και δεν μπόρεσαν να είναι ανταγωνιστικοί στην επανάληψη. Δεν κατάφερε να ξεχωρίσει ο Ζήσης, πρώτοι σκόρερ της Μπάμπεργκ οι Λέον Ραντόσεβιτς - Ρίκι Χίκμαν.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods με όρεξη στο κομμάτι των ριμπάουντ θέλησε να ελέγξει από νωρίς το ματς, αλλά οι χαμένες βολές του (3/8β.) άφηναν την Μπάμπεργκ να μείνει... ζωντανή (12-8 στο 5' και 22-15 στο 10'). Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ένα τρομερό one man show του Νικ Καλάθη, που είχε στο ξεκίνημα 14 πόντους με 2/3 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 1/2 βολές και 3 ασίστ.

Στη δεύτερη περίοδο οι Γερμανοί «απάντησαν» έξω από τα 6,75μ. και μείωσαν στον πόντο (24-23 στο 13'). Ο Τσάβι Πασκουάλ νευριασμένος κάλεσε τάιμ άουτ και το «τριφύλλι» παρουσιάστηκε αλλαγμένο από εκεί και έπειτα. Με τον Λούκας Λεκαβίτσιους και τον Ζακ Όγκαστ να δίνουν λύσεις και βοήθειες οι «πράσινοι» έκαναν ένα επιμέρους 14-5 και πήγαν στο +8 (38-30 στο 18'). Το ημίχρονο «έκλεισε» με buzzer beater τρίποντο του Κέι Σι Ρίβερς, που... ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ (43-35 στο 20'). Το αρνητικό, φυσικά, ήταν οι βολές (5/15), με τους νταμπλούχους, πάντως, να βρίσκουν ρυθμό έξω από τη γραμμή του τριπόντου (6/9 3π.).

Με τους Κρις Σίνγκλετον - Ίαν Βουγιούκα και Νικ Καλάθη οι «πράσινοι» μπήκαν... φουριόζοι στην επανάληψη και έστειλαν το ματς από νωρίς στο +18 (57-39 στο 23'). Παρά τα επιθετικά «ξεσπάσματα» της Μπάμπεργκ και τα αμυντικά λάθη των γηπεδούχων, η διαφορά παρέμεινε σε διψήφια επίπεδα, αφού ο Σίνγκλετον έκανε το καλύτερό του δεκάλεπτο τη φετινή σεζόν (11π. στην τρίτη περίοδο) και κράτησε τον Παναθηναϊκό Superfoods σε θέση ισχύος (69-56 στο 30').

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ συνέχισε να είναι «καυτός» και το προβάδισμα του «τριφυλλιού» παρέμενε σταθερό, με τον Νίκο Παππά να κάνει το δικό του step up (78-63 στο 33' και 82-65 στο 35'). Το νερό είχε... μπει στο αυλάκι, ο Πασκουάλ συνέχισε να φωνάζει για να κρατήσει τους παίκτες του σε εγρήγορση και ο Παναθηναϊκός Superfoods έφτασε στην πρώτη φετινή ευρωπαϊκή του νίκη (93-83).

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 43-35, 69-56, 93-83