Αιγύπτιος δικηγόρος προκαλεί: Ο βιασμός είναι «εθνικό καθήκον»

 
Αιγύπτιος δικηγόρος προκαλεί: Ο βιασμός είναι «εθνικό καθήκον»

Ενημερώθηκε: 02/11/17 - 16:24

Αιγύπτιος δικηγόρος προκαλεί με τις δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή δορυφορικού δικτύου, λέγοντας πως είναι «εθνικό καθήκον» να βιάζονται οι γυναίκες που φορούν σκισμένα τζιν.

Ο Ναμπίχ αλ-Γουάς δήλωσε πως αν μία γυναίκα φορά τέτοιο παντελόνι, τότε της αξίζει να της επιτεθούν σεξουαλικά και να την παρενοχλήσουν,

Επιχειρώντας να αναλύσει την σκέψη του, πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που μια γυναίκα φορά τζιν με σκισίματα, που δείχνουν μέρος των ποδιών της, τότε προσκαλεί τους άντρες να την παρενοχλήσουν και τότε συμπλήρωσε πως ο βιασμός μιας τέτοιας γυναίκας που φορά σκισμένο τζιν είναι «εθνικό καθήκον», καθώς αυτό μόνο της αξίζει και έτσι θα μάθει να σέβεται τον εαυτό της!

«Τα κορίτσια πρέπει να σέβονται τους εαυτούς τους, ώστε να τις σέβονται και οι άλλοι. Το να προστατεύεις την ηθική, είναι πιο σημαντικό από το να προστατεύεις τα σύνορα», ήταν τα λόγια του.

Αιγύπτου,

δικηγόρου

Το Εθνικό Συμβούλιο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (NCWR) της κατέθεσε μήνυση στον Γενικό Εισαγγελέα της χώρας μετά τις τηλεοπτικές παρατηρήσεις του αμφιλεγόμενου που δήλωσε πως είναι «εθνικό καθήκον» να βιάζονται οι γυναίκες που φορούν σκισμένα τζιν.

Ο Αλ Γουάς είναι γνωστός στη χώρα του για τις αμφισβητούμενες δηλώσεις του και έχει προκαλέσει εθνικές διαμάχες.

Η επικεφαλής του NCWR Μάγια Μόρσι, χαρακτήρισε τα σχόλιά του τόσο ως «έκκληση για βιασμό» όσο και ως άμεση παραβίαση του αιγυπτιακού συντάγματος. Το NCWR υπέβαλλε καταγγελία στο Ανώτατο Συμβούλιο ΜΜΕ εναντίον του Αλ-Γουάς και του τηλεοτπικου΄καναλιού Al-Assema.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φρίκη: Κόβουν με μπαλτά το χέρι κατηγορούμενου για κλοπή