Έσπασαν μέχρι και οι τάφοι στη Κέρκυρα από το κύμα κακοκαιρίας (ΦΩΤΟ)

 
Έσπασαν μέχρι και οι τάφοι στη Κέρκυρα από το κύμα κακοκαιρίας (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 13/11/17 - 16:08

Εικόνες βομβαρδισμένου τοπίου στη Κέρκυρα άφησε πίσω της η κακοκαιρία, με τους τάφους να σπάνε στην Λευκίμμη, ενώ κατολισθήσεις έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε όλο το νησί. Κλιμάκια του Δήμου Κέρκυρας έχουν σπεύσει στην Λευκίμμη για να καταγραφούν οι ζημιές που άφησε πίσω της το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας το βράδυ του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου. Οι ζημιές στους ελαιώνες της περιοχής είναι ανυπολόγιστες, ενώ ο τραγικός απολογισμός περιλαμβάνει και ένα νεκρό οδηγό που το όχημα του παρασύρθηκε από χείμαρρο.

κύμα κακοκαιρίας

Πυροσβεστική Υπηρεσία

Οι περισσότερες ζημιές από το σφοδρό φαίνεται πως έχει επηρεάσει το νότιο μέρος του νησιού. Στη νότια Κέρκυρα πολλές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αποκατάσταση των βλαβών. Η από την πλευρά της από το Σάββατο το βράδυ επιχειρεί για να μετακινηθούν δέντρα και κλαδιά που έχουν κλείσει σε πολλά σημεία το εθνικό οδικό δίκτυο.

Η κακοκαιρία που σάρωσε το νησί, έκανε την νότια Κέρκυρα να μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Οι δυνατοί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα και ξήλωσαν τα κεραμίδια από τις σκεπές των σπιτιών. Το πλέον συγκλονιστικό θέαμα όμως ήταν η μετακίνηση των μαρμάρινων πλακών στο νεκροταφείο της Λευκίμμης που δημιούργησε μια μακάβρια εικόνα. Κλειστό παρέμεινε σήμερα και το 1ο δημοτικό σχολείο Λευκίμμης, προκειμένου να επισκευαστούν οι ζημιές που υπέστη στην σκεπή του, αλλά και στο προαύλιο.

Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΑΡΩΣΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΑΡΩΣΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Τραγικός απολογισμός, η απώλεια της ζωής ενός άνδρα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, που εισχώρησαν στο αυτοκίνητο που οδηγούσε και τον εγκλώβισαν, ενώ σώθηκαν η γυναίκα και τα παιδιά του που επέβαιναν στο αυτοκίνητο. Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές, η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Νικολέτα Πανδή και ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θόδωρος Γαλιατσάτος.