Κακοκαιρία Ευρυδίκη: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σαρώσουν τη χώρα

 
Κακοκαιρία Ευρυδίκη: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σαρώσουν τη χώρα

Ενημερώθηκε: 15/11/17 - 12:27

Κακοκαιρία Ευρυδίκη: Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που έχει εκδόσει η ΕΜΥ, με το κύμα της κακοκαιρίας να συνεχίζει να σαρώνει την χώρα, αφήνοντας στο πέρασμα της ανυπολόγιστες καταστροφές και δύο νεκρούς, μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 15 /11.

Η «Ευρυδίκη» από τι πρωινές ώρες της Τετάρτης έχει εμφανίσει ισχυρά καιρικά φαινόμενα, βροχές και καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρου της ΕΜΥ θα βρέχει κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε πολλές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, με μεγάλα ύψη βροχής να αναμένονται σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Ενώ στα νησιά του Αιγαίου, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα δεν αναμένονται φαινόμενα.

Ο χάρτης παρουσιάζει τη θέση του χαμηλού το βράδυ της Τετάρτης 15/11 και τις βροχές που αναμένονται από το μεσημέρι ως το βράδυ της ίδια ημέρας.

z

Η κακοκαιρία τις επόμενες μέρες

Την Πέμπτη 16/11 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να αναμένονται σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Στα νησιά του Αιγαίου, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα.

Την Παρασκευή 17/11 υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το Ιόνιο και η Δυτική Ελλάδα να επηρεαστούν από Μεσογειακό κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά, αλλά ακόμα είναι αρκετά νωρίς ώστε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν τελικά θα σχηματιστεί και ποια πορεία θα ακολουθήσει. Κυκλώνες τέτοιου τύπου χει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes, σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes.