Οικογενειακή τραγωδία στην Κρήτη: «Μετά τις 60 μαχαιριές σταμάτησα να μετράω» (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

 
Οικογενειακή τραγωδία στην Κρήτη: «Μετά τις 60 μαχαιριές σταμάτησα να μετράω» (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 21/11/17 - 19:11

Σοκάρουν οι εξελίξεις που αφορούν στην ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχτηκε χτες (20/11) στο Ρέθυμνο της Κρήτης όπου ένας νεαρός σκότωσε τον 21χρονο αδερφό του με μπαλτά και κατόπιν της πράξης του, αυτοκτόνησε καταναλώνοντας υγρά μπαταρίας και ποντικοφάρμακο.

Ρεθύμνου 

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του ύστερα από την είδηση ότι ο νεαρός μαχαίρωσε θανάσιμα τον αδερφό του και αυτοκτόνησε πίνοντας υγρό μπαταρίας και ποντικοφάρμακο. Ο 21χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, ωστόσο παρά και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών υπέκυψε στα βαρύτατα τραυματά του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο θύτης ήταν άτομο που αντιμετώπιζε ψυχικά προβλήματα, ενώ και οι δυο ζούσαν στο ίδιο σπίτι με τους γονείς τους, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να αποτρέψουν την τραγωδία. Την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Δράμα στη Κρήτη! Άστεγος βρέθηκε νεκρός από τον αδερφό του

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων, το θύμα κοιμόταν μπρούμυτα κι έτσι ο μανιασμένος αδελφός, του κατάφερε τραύμα στον αυχένα, ενώ μετά ξυπνώντας και γυρνώντας ανάσκελα, δέχθηκε το μοιραίο χτύπημα στην καρωτίδα. Ο 28χρονος δράστης κλείδωσε τον αδελφό του στο δωμάτιο και κατέβηκε σε αποθήκη, σύμφωνα με το neatv, όπου κατανάλωσε υγρά μπαταρίας, ίσως και φυτοφάρμακο, ποντικοφάρμακο και άλλα δηλητηριώδη σκευάσματα σε ταμπλέτες.

Τραγική φιγούρα η αδελφή των θυμάτων, ενώ η μητέρα και ο πατέρας τους παρέμεναν στο σπίτι με τους άνδρες της ασφάλειας να παραμένουν επιτόπου για έρευνα και καταστολή οποιασδήποτε τυχόν άλλης ενέργειας.

Τι έδειξε η νεκροψία - νεκροτομή 

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη που έκανε τη νεκροψία στη σορό του άτυχου νέου, διαπιστώθηκαν πάνω από 60 μαχαιριές ενώ το θύμα υπέκυψε ύστερα από ραγδαία απώλεια αίματος οφειλούμενη σε πλήξη της δεξιάς καρωτίδας. Όπως δήλωσε ο έμπειρος ιατροδικαστής στο Flashnews, στην μακρόχρονη καριέρα του, ούτε έχει δει αλλά ούτε έχει ακούσει ανάλογο περιστατικό.

Ο αριθμός των πληγμάτων που επέφερε με μαχαίρι ο αδελφός του θύματος είναι πρωτοφανής και μαρτυρά τη μανία με την οποία ο δράστης κατακρεούργησε τον μικρότερο αδερφό του. «Μετά τις 60 μαχαιριές σταμάτησα να μετράω»,εξέφρασε ο κος Μπελιβάνης αν και ακόμα αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία θανάτου.

Υπενθυμίζεται ότι «επίσημα» η αιτία θανάτου του θύτη παραμένει αδιευκρίνιστη ως ότου βγουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, ενώ σήμερα (21/11) στις 15.00 έγινε η κηδεία των δύο αδελφών στο Ρέθυμνο, που «πρωταγωνίστησαν» σε μια ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Νέο τρομακτικό τροχαίο στη Κρήτη

Η αφορμή για το φονικό

Ο άτυχος άνδρας 21ος ετών, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti, είχε μόλις επιστρέψει από διακοπές στη Θεσσαλονίκη και θα επέστρεφε και στην εργασία του σε οβελιστήριο απέναντι από το σπίτι της οικογένειας. Τον τελευταίο καιρό συζητούσε με τον πατέρα του για να κινηθεί διαδικασία αναγκαστικού εγκλεισμού σε ψυχιατρικό ίδρυμα του μεγαλύτερου αδελφού που είχε νοσηλευθεί και κατά το παρελθόν, αλλά αρνούνταν να λάβει την θεραπευτική αγωγή του. Εικάζεται ότι ο 28χρονος είχε αντιληφθεί, ότι θα κινούνταν αυτή η διαδικασία και προέβη στην απονενοημένη ενέργεια και διάβημα.

Αριστερά ο 21 ετών αδερφός, Αποστόλης, και δεξιά ο μεγαλύτερος αδερφός του, Παναγιώτης, που τον σκότωσε