Μένιος Φουρθιώτης: Το ατελείωτο δράμα του

 
Μένιος Φουρθιώτης: Το ατελείωτο δράμα

Ενημερώθηκε: 24/11/17 - 16:32

Μένιος Φουρθιώτης: Ο άλλοτε κραταιός άντρας του Ε, μετά την απομάκρυνσή του από τη διεύθυνση προγράμματος και εμπορικής πολιτικής του σταθμού, την οποία αναλαμβάνει ο Ed Hall, ζει το δικό του δράμα, που κάτι μας λέει ότι θα το παρακολουθήσουμε σε... συνέχειες!

Η επιστολή που έστειλε στους συνεργάτες του για να τους ενημερώσει σχετικά διέρρευσε στον Τύπο και αναγκάστηκε να στείλει μια δεύτερη για να κάνει «κάποιες διευκρινίσεις», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε!

«Θα παραδώσω σύντομα τη θέση μου ως διευθυντής προγράμματος και εμπορικής πολιτικής του τηλεοπτικού σταθμού EPSILON, στον οποίο εργάζομαι εδώ και τέσσερα χρόνια, απ’ όταν ακόμα δεν υπήρχε» επανέλαβε ο πρώην ισχυρός άντρας του καναλιού, αναφέροντας ότι για να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του υπερέβαλε εαυτόν: «Προσωπικά, δούλεψα πάνω απ’ τα όριά μου, έφτασα να αποκοιμιέμαι στα γραφεία, “ιδρυματοποιήθηκα” στο όραμα του EPSILON και αποδέχτηκα την πρόκληση των διοικητικών, επιτελικών θέσεων, θεωρώντας συνολική και ομαδική τη δουλειά όλων μας».

Θα ζήλευαν οι σεναριογράφοι

Και η κατάθεση ψυχής του δεν σταμάτησε εκεί... Με ένα κείμενο που θα ζήλευαν ακόμη και σεναριογράφοι ταινιών μελό, ο άνθρωπος που άφησε το σημάδι του στη βραχύβια ιστορία του τηλεοπτικού σταθμού επί Φίλιππου Βρυώνη συνέχισε: «Πίστευα και πιστεύω πως μαζί όλοι, κάνοντας πολλές φορές ό,τι περνούσε απ’ το χέρι μας, ακόμα και πέρα απ’ τα αυστηρώς επαγγελματικά μας χαρακτηριστικά, ήταν η ψυχή της γιγαντιαίας αυτής προσπάθειας. Μιας προσπάθειας που πολλοί θεωρούσαν μάταιη, με βεβαιότητα πως το τηλεοπτικό τοπίο δεν αλλάζει και η πίτα της τηλεθέασης έχει μοιραστεί. Διαψεύστηκαν!», σπεύδοντας στη συνέχεια να πάρει... πάνω του ακόμη και την απρόσκοπτη καταβολή των μισθών στο κανάλι: «Να υπολογίσουμε εδώ πως αυτή η ομαδική νίκη μας σημειώθηκε σε εποχές που άλλοι σταθμοί είναι υπερχρεωμένοι και δυστυχώς παύουν ακόμα και να λειτουργούν ή να καταβάλλουν μισθούς σε εργαζομένους της τηλεόρασης που έχουν πολύ, εδώ και χρονιά, ταλαιπωρηθεί. Σ’ αυτούς τους εργαζομένους, της ανεργίας, της μη καταβολής δεδουλευμένων, των καθυστερήσεων, της ταλαιπωρίας, το EPSILON έδωσε στίβο δημιουργίας και το αγαθό της εργασίας. Γι’ αυτό και μόνο κάθε δική μου κούραση και υπερπροσπάθεια άξιζε και χαλάλι της!»

Ολοκληρώνοντας τη μακροσκελή επιστολή του, ο Μένιος Φουρθιώτης διευκρίνισε ξανά ότι η εκπομπή του «Αποκαλυπτικά» συνεχίζεται κανονικά, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «θα είμαστε μαζί για πολλά, πολλά, πολλά χρόνια!», ενώ έστειλε και σαφές μήνυμα ότι μπορεί και να επιστρέψει με στελεχικά καθήκοντα «ύστερα από ζητούμενη ησυχία... αφού πέσουν τα συσσωρευτικά ποσοστά αδρεναλίνης μέσα μου, ύστερα από την υπερπροσπάθεια όλων αυτών των χρόνων». Και κλείνοντας την επιστολή του, ο άνθρωπος, ο οποίος μέσα από την εκπομπή του χρίζεται τιμητής των πάντων, μίλησε για αξίες που κάποιοι ευθέως τον κατηγορούν ότι δεν διαθέτει: «Αυτά, γιατί πρέπει -και δυστυχώς!- πλέον να εξηγούμε και τα αυτονόητα, όπως την ευγένεια, τους καλούς τρόπους και τους κανόνες της καλής συνεργασίας». Μάλιστα...

Πηγή: Espresso