Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Απών ο Πάνος Καμμένος

 
Κανένα σχόλιο Καμμένου για την επίσκεψη Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: ΥΠΕΘΑ

Ενημερώθηκε: 07/12/17 - 23:26

Από την πρώτη στιγμή είχε κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δεν συμμετείχε στο πλαίσιο των διευρυμένων συζητήσεων, με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι στις διευρυμένες συζητήσεις μετείχαν από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης οι Νίκος Κοτζιάς, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Σταύρος Κοντονής, Γιώργος Σταθάκης, Στέργιος Πιτσιόρλας, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Τόσκας, Γιάννης Μουζάλας και ο ΑΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε ερώτηση δημοσιογράφου στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης της Συμμαχίας «Gordian Knot», σχετικά με την επίσκεψη Ερντογάν, απέφυγε να απαντήσει, χαιρετίζοντας απλά την παρουσία των Τούρκων αξιωματικών στην νατοική άσκηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Συγκεκριμένα απάντησε “Χαίρομαι για την παρουσία των Τούρκων αξιωματικών φίλων και συμμάχων στην άσκηση του ΝΑΤΟ».

Οι Τούρκοι αξιωματικοί μαζί με άλλους από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ παρακολούθησαν μέρος της στρατιωτικής άσκησης της Συμμαχίας, «Gordian Knot 2017», που πραγματοποιήθηκε στην Άσσηρο της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ σε ελληνικό έδαφος στην 1.200 αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες ως κύριο προσωπικό και περίπου 700 ως βοηθητικό προσωπικό, εκ των οποίων οι 950 ήταν προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η εν λόγω άσκηση αφορούσε την αξιολόγηση του Στρατηγείου NRDC-GR HQ (NATO Rapid Deployable Corps Greece Headquarters), στο πλαίσιο της ανάληψης “καθηκόντων” τον προσεχή Ιούνιου 2018, όπου θα πραγματοποιηθεί και η νατοική αξιολόγηση.