Βίντεο-ντοκουμέντο: Έτσι προκάλεσε το «μίνι» διπλωματικό επεισόδιο ο Ερντογάν

 
Βίντεο-ντοκουμέντο: Έτσι προκάλεσε το «μίνι» διπλωματικό επεισόδιο ο Ερντογάν

Ενημερώθηκε: 09/12/17 - 23:51

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η κυβέρνηση διαψεύδει την ύπαρξη του «μίνι» διπλωματικού επεισοδίου με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κομοτηνή, όμως το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου επιβεβαιώνει τα όσα έγιναν στο μειονοτικό σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ στην Κομοτηνή.

Αμανατίδη.

Μολονότι η κυβέρνηση, μέσω αξιωματούχου της, επιχείρησε να διαψεύσει ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα με την επίσκεψη Ερντογάν στη Δυτική Θράκη και να εμφανίσει ότι όλα κύλησαν βάσει προγράμματος, το βίντεο αποδεικνύει ότι ο «σουλτάνος» κατάφερε να περάσει το δικό του και να μιλήσει στο συγκεντρωμένο πλήθος στο σχολείο, αν και ο αρχικός προγραμματισμός δεν προέβλεπε κάτι τέτοιο και παρά τις αντιρρήσεις του κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ανεξέλγκτος έδρασε στη Θράκη ο σουλτάνος Ερντογάν παρά τα συμφωνηθέντα!!!

Τελικά, από μικροφώνου, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε στους μειονοτικούς, αφήνοντας τον κ. Αμανατίδη αρχικά εμφανώς αμήχανο με τις απαιτήσεις του και αναγκάζοντάς τον, τελικά, σε άτακτη υποχώρηση.

Το μόνο που αρκέστηκε να... ψελλίσει ο υφυπουργός Εξωτερικών στη διερμηνέα του Τούρκου προέδρου, που ανέλαβε να συντονίσει το μεταξύ τους διάλογο, ήταν «να τον αφήσουν και εκείνο να πει δυο λόγια μετά το τέλος της ομιλίας» του Ταγίπ Ερντογάν.

Ούτε αυτό συνέβη, ωστόσο, με τον πρόεδρος της Τουρκίας να δίνει απτόητος το δικό του «σόου», μιλώντας από μικροφώνου στο προαύλιο του σχολείου στο συγκεντρωμένο πλήθος των μειονοτικών, τους οποίους αποκάλεσε «συμπατριώτες του».