Η νέα ταινία του Σπίλμπεργκ αποκαλύπτει τα μυστικά της δημοσιογραφίας

 
Η νέα ταινία του Σπίλμπεργκ αποκαλύπτει τα μυστικά της δημοσιογραφίας

Ενημερώθηκε: 18/12/17 - 11:55

Ο κορυφαίος Στίβεν Σπίλμπεργκ παρουσιάζει τη νέα του ταινία «The Post» και αποκαλύπτει τα μυστικά της δημοσιογραφίας.

Το σενάριο αφορά ένα σκάνδαλο που περιελάμβανε τέσσερις προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών και οδηγεί την πρώτη γυναίκα εκδότη εφημερίδας, Κέι Γράχαμ (Μέριλ Στριπ) της Ουάσινγκτον Ποστ, καθώς και τον άτεγκτο συντάκτη της Μπεν Μπράντλι (Τομ Χανκς), σε έναν δημοσιογραφικό πόλεμο απέναντι στην κυβέρνηση, ώστε να δημοσιευτούν τα Pentagon Papers.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Star Wars! Οι τελευταίοι jedi φέρνουν τα χριστούγεννα νωρίτερα (ΒΙΝΤΕΟ)

μία συγκλονιστική δραματική ταινία

O Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί την Μέριλ Στριπ και τον Τομ Χανκς στην ταινία «The Post: Απαγορευμένα Μυστικά». Πρόκειται για που αφηγείται την ιδιαίτερη συνεργασία ανάμεσα στην πρώτη γυναίκα εκδότη εφημερίδας, Κέι Γκράχαμ (Μέριλ Στριπ), και στον άτεγκτο συντάκτη Μπεν Μπράντλι (Τομ Χανκς).

Καθώς προσπαθούν να προλάβουν να δημοσιεύσουν ένα τεράστιο σκάνδαλο από κυβερνητικά μυστικά τριών δεκαετιών και τεσσάρων Αμερικανών Προέδρων, η Κέι Γκράχαμ και ο Μπεν Μπράντλι πρέπει να βρουν τρόπο να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, καθώς θέτουν τόσο τις καριέρες τους όσο και την ελευθερία τους σε κίνδυνο, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

Το φιλμ «The Post» αφορά την αποκάλυψη της Washington Post με τα «Pentagon Papers», δηλαδή της συγκάλυψης από την κυβέρνηση Νίξον της πορείας του πολέμου στο Βιετνάμ. Συγκεκριμένα η ταινία κέρδισε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, καλύτερου άντρα ηθοποιού (Τομ Χανκς) και καλύτερης γυναίκας ηθοποιού (Μέριλ Στριπ).

s