Βρετανία-δημοψήφισμα: Πρώτη στην κάλπη 101χρονη

 
Βρετανία-δημοψήφισμα: Πρώτη στην κάλπη 101χρονη

Ενημερώθηκε: 23/06/16 - 21:18

Η αποφασίστικότητά της να ψηφίσει οδήγησε την Τζόαν Τάλις, ετών 100, από το Αλεσλι στο εκλογικό τμήμα του χωριού της νωρίς το πρωί. Η κ.Τάλις ψήφισε υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ και δεν ασχολήθηκε με τους ισχυρισμούς ότι οι Βρυξέλλες υπαγορεύουν στην Βρετανία τι να κάνει. "Ολη την ώρα κάποιος σου λέει τι να κάνεις. Προτιμώ μέσα και όχι έξω", τόνισε, αν και όπως πρόσθεσε δεν έχει πάει ποτέ της στην Ευρώπη. "Μόνο μέχρι το Τζέρσι έχω πάει", λέει χαμογελώντας.

Ο εγγονός της Αντι Γουλφ τονίζει πως η γιαγιά του πιστεύει πως αν η Ευρώπη μείνει ενωμένη δεν θα κινδυνεύει να εμπλακεί σε πόλεμο.

Η Τζόαν γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου του 1914, όταν οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου. Επρεπε να περάσουν 14 χρόνια για να μπορέσουν οι Βρετανίδες άνω των 21 ετών να ψηφίσουν. "Προσπάθησαν τόσο πολύ γι'αυτό που πρέπει να ψηφίζουμε για να τιμούμε τη μνήμη τους", είπε η υπεραιωνόβια γιαγιά.

Στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Τζόαν γνώρισε τον σύζυγο της δια αλληλογραφίας, αλλα όπως λέει χαμογελώντας "χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να τον κάνει να την παντρευτεί"

Το μυστικό της είναι "να χαίρεσαι τη ζωή σου" και οι σοκολάτες.