Τηλεοπτικές άδειες: Ανατροπή! Γιατί αλλάζει η ημέρα αποσφράγισης των φακέλων;

 
Τηλεοπτικές άδειες: Ανατροπή! Γιατί αλλάζει η ημέρα αποσφράγισης των φακέλων;

Ενημερώθηκε: 14/01/18 - 19:47

Τηλεοπτικές άδειες: Για την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 9:00 π.μ. μετατίθεται η αποσφράγιση των φακέλων υποψηφιότητας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης

Σύμφωνα με ενημέρωση του , ο λόγος της παραπάνω αλλαγής είναι η νέα εξαγγελθείσα απεργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Υπενθυμίζεται ότι στο ΕΣΡ κατέθεσαν φάκελο έξι επιχειρηματικά σχήματα, ενώ η μία άδεια που δεν διεκδικήθηκε, θα επαναπροκηρυχθεί.

ΕΣΡ 

Στο κατατέθηκαν έξι αιτήσεις από τις εξής εταιρείες:

1. Ειδήσεις Nτοτ Kομ, Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης. (ΣΚΑΪ)

2. Νέα Τηλεόραση ΑΕ (Star Channel)

3. Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ (Alpha)

4. Antennα TV ΑΕ (ANT1)

5. Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ («E» TV)

6. Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Κατά τη διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων στα γραφεία του ΕΣΡ παρόντες θα είναι όλοι οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων για μία τηλεοπτική άδεια. Η αποσφράγιση θα ξεκινήσει με τη σειρά που κατατέθηκαν οι φάκελοι, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν περιθώριο δέκα ημερών για να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις.

Βάσει του νόμου, η προθεσμία για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει στο τέλος του Φεβρουαρίου. Τυπικά, αυτό συνεπάγεται ότι όποιο κανάλι δεν πήρε μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να διακόψει την εκπομπή του.