Ονομασία ΠΓΔΜ - Φ. Γεννηματά: Να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

 
Ονομασία ΠΓΔΜ - Φ. Γεννηματά: Να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Ενημερώθηκε: 27/01/18 - 15:44

Ονομασία ΠΓΔΜ: Τη σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών φαίνεται πως αιτήθηκε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Η κα Γεννηματά συναντήθηκε στις 12.30 με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και η συνάντησή τους ξεπέρασε τη μια ώρα. Το πρώτο τετ α τετ των δυο πολιτικών, μπροστά στην κάμερα, ήταν σε καλό κλίμα, με τη Φώφη Γεννηματά και τον Αλέξη Τσίπρα να μιλούν για τα παιδιά τους.

«Τα παιδιά μου είναι 20, 13 και 12 ετών. Μεγάλωσαν τώρα, παρακολουθούν τις εξελίξεις, ενδιαφέρονται, ρωτούν», εξέφρασε η γνωστή πολιτικός με τον κο Τσίπρα να απαντά το εξής: «Εδώ παρακολουθούν τα δικά μου, σχεδόν, που είναι 7,5 ετών».

Όσο για το τι δήλωσε η κα Γεννηματά μετά το τέλος της συνάντησής τους, σύμφωνα με πληροφορίες, επεσήμανε ότι «η διγλωσσία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δυσκολεύει τη διαπραγμάτευση» ζητώντας τη σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Εξήγησε ότι πρέπει να γίνει αυτό «γιατί ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε διαπραγμάτευση, χωρίς να έχει επιβεβαιώσει την εθνική γραμμή -ως όφειλε και οφείλει- και χωρίς να έχει εξασφαλίσει συναίνεση, ούτε καν στο εσωτερικό της κυβέρνησής του».

«Είναι ανάγκη για μια συνολική λύση στο θέμα των Σκοπίων, με σύνθετη ονομασία γεωγραφικού προσδιορισμού για όλες τις χρήσεις και με όλες τις νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις που θα ακυρώνουν τον αλυτρωτισμό και την παραχάραξη της ιστορίας», τόνισε, καταλήγοντας να συζητούν αποκλειστικά για εθνικά θέματα.