Από σύμπτωση «λαβράκι» στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής - Συνελήφθη Αφγανός με δεκάδες πυροκροτητές

 
Από σύμπτωση «λαβράκι» στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής - Συνελήφθη Αφγανός με δεκάδες πυροκροτητές

Ενημερώθηκε: 29/01/18 - 10:45

Μια περίεργη υπόθεση απασχολεί την Αντιτρομοκρατική από το βράδυ του Σαββάτου οπότε και συνελήφθη, από σύμπτωση, Αφγανός που είχε στο σακίδιό του πάνω από 60 πυροκροτητές και γκαζάκια. Την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική και ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι ο ηλικίας 30 ετών Αφγανός να μετέφερε τα πυρομαχικά για λογαριασμό ένοπλων ομάδων.

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική - «Λαβράκι» η σύλληψη άνδρα με πυροκροτητές!

Ο Αφγανός γευμάτισε σε ένα από πιο γνωστά και βραβευμένα εστιατόρια του Λυκαβηττού, ήπιε μέσα σε λίγη ώρα ένα μπουκάλι κρασί και φεύγοντας δεν ήθελε να πληρώσει.Οι υπάλληλοι του καταστήματος κάλεσαν την Άμεσο Δράση για να πιάσει τον «περίεργο» πελάτη. Οι αστυνομικοί τον μετέφεραν αρχικά στο τμήμα Εξαρχείων, όπου -στη διάρκεια έρευνας- βρέθηκαν στην τσάντα του δεκάδες πυροκροτητές και γκαζάκια. Για την υπόθεση ενημερώθηκε αρχικά η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. Κλιμάκιο αστυνομικών της υπηρεσίας πήγε στο τμήμα κατέγραψε τα πειστήρια και προσήγαγε τον Αφγανό στη ΓΑΔΑ. Για τον λόγο αυτόν παρελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που ανέλαβε την προανάκριση. Από την έρευνα προέκυψε ότι έχει θεαθεί έξω από διάφορα σπίτια που τελούν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνται ως καταλύματα για αλλοδαπούς, γι αυτό ερευνώνται οι σχέσεις του και οι επαφές του στην Αθήνα.

Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγεται για την προέλευση και τον προορισμό των κατασχεθέντων υλικών ο Αφγανός θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη

Πάντως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από την έως στιγμής έρευνα δεν προκύπτει η σύνδεση του νεαρού αλλοδαπού με κάποια οργάνωση και καθώς ο ίδιος είναι αρνητικός στην προανάκριση, εξετάζονται όλες οι εκδοχές, όπως να ήταν μεταφορέας για λογαριασμό κάποιων, ή ακόμα και να έκανε εμπόριο.Σημειώνεται ότι ο αλοδαπός συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του Λυκαβηττού, ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη εστιατορίου, επειδή δεν πλήρωνε τον λογαριασμό.

Διευκρινίστηκε τέλος ότι στην κατοχή του, εκτός από τους πυροκροτητές, βρέθηκε μόνο ένα έγγραφο απόφασης Α΄ Βαθμού για αίτηση διεθνούς προστασίας, από το κλιμάκιο ασύλου Ξάνθης, που σημαίνει ότι έχει υποβάλει αίτημα ασύλου, το οποίο εξετάζεται, αλλά στο παρελθόν έχει καταγραφεί πολλές φορές από τις Αρχές για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, επιδεικνύοντας κάθε φορά έγγραφα με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας.