Ολλανδία: Εν ψυχρώ δολοφονία ενός 17χρονου με αυτόματο όπλο

 
Ολλανδία: Εν ψυχρώ δολοφονία ενός 17χρονου με αυτόματο όπλο

Ενημερώθηκε: 02/02/18 - 15:32

Ολλανδία: Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται όλοι από την είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας ενός 17χρονου, με αυτόματο όπλο σε ένα κοινοτικό κέντρο της εργατικής συνοικίας του Βίτενμπουργκ, όπου ο νεαρός έκανε μαθήματα μαγειρικής σε 6χρονα παιδιά.

Δύο οπλισμένοι άνδρες με καλυμμένα πρόσωπα εισέβαλαν και άνοιξαν πυρ σε ένα κοινοτικό κέντρο της εργατικής συνοικίας του Βίτενμπουργκ, όπου ο Μοχάμεντ Μπουσίκι έκανε μαθήματα μαγειρικής με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από σφαίρα που δέχθηκε στη σπονδυλική στήλη.

Άμστερνταμ,

Ένας άλλος άνδρας και μια νεαρή γυναίκα τραυματίστηκαν, υπό τα τρομοκρατημένα βλέμματα των 6χρονων παιδιών. Το κέντρο αυτό βρίσκεται δύο βήματα μακριά από την "κόκκινη συνοικία" του όπου η νόμιμη πορνεία και τα σημεία πώλησης κάνναβης προσελκύουν καθημερινά χιλιάδες τουρίστες.

Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι παρέστησαν στην κηδεία του Μοχάμεντ Μπουσίκι, η σορός του οποίου θα μεταφερόταν στη συνέχεια στο Μαρόκο όπου και θα ενταφιαζόταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Συναγερμός στο Άμστερνταμ με πυροβολισμούς-Νεκροί και τραυματίες

"Τον σκότωσαν εν ψυχρώ. Είναι ακατανόητο", δήλωσε συντετριμμένος κατά τη διάρκεια της κηδείας ο θείος του Ουλάντ Άλι.

"Δεν έχει σημασία αν αφορούσε ναρκωτικά, συμμορίες ή χρήματα", είπε επίσης ο Νίκο Κρας, ο οποίος γνώριζε καλά το θύμα. Ο Μοχάμεντ Μπουσίκι ήταν, σύμφωνα με αυτόν, "ένα καλό παιδί", που είχε πάει στο Καλαί το 2015 για να βοηθήσει τους πρόσφυγες.

Η αστυνομία του Άμστερνταμ ενίσχυσε την ασφάλεια στη συνοικία, προειδοποιώντας παράλληλα ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να συνδεθεί η δολοφονία του 17χρονου στις 26 Ιανουαρίου γύρω στις 19:00 τοπική ώρα, με τον πόλεμο μεταξύ των συμμοριών. Την ίδια άποψη συμμερίζονται και οι κάτοικοι της πόλης οι οποίοι πιστεύουν πως πρόκειται για έναν "απλό" καυγά στον δρόμο που πήρε βίαιη τροπή.