Τσίπρας: «Δεν μπορεί να υπάρξει πατριωτισμός της μίζας και της διαφθοράς»

 
Τσίπρας: «Δεν μπορεί να υπάρξει πατριωτισμός της μίζας και της διαφθοράς»

Ενημερώθηκε: 07/02/18 - 17:03

Έμμεση αναφορά στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών έκανε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του στο πλαίσιο του 9ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, στην Πάτρα.

«Δεν μπορεί να υπάρξει πατριωτισμός των Panama papers, των offshore, του λαδώματος, της διαπλοκής, της εξαπάτησης του κράτους, της ιδιοποίησης του δημοσίου χρήματος, της μίζας και της διαφθοράς».

Και συμπλήρωσε: «Το πολιτικό και ποινικό μας μητρώο είναι πιο καθαρό κι από τον ξάστερο ουρανό. Και αυτό που καθοδηγεί τις πράξεις μας, είναι η αντίληψη μας για την πολιτική ως προσφορά και ως ηθικού καθήκοντος. Για αυτό και εκεί που οι άλλοι απέτυχαν, εμείς τώρα πετυχαίνουμε».

Πάτρα: «Yποδέχτηκαν» τον Αλ. Τσίπρα με... αλυσίδες (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Υπογράμμισε δε με νόημα: «Είναι εγκληματικά υποκριτικό, πολιτικοί άνδρες, από τη μια να επιδίδονται σε διαγωνισμό πατριωτισμού, και από την άλλη να θεωρούν νόμιμη και ηθική την αναγραφή των ονομάτων τους σε καταλόγους φοροδιαφυγής. Ή να καταγγέλλουν ως πολιτική δίωξη την αναφορά των ονομάτων τους σε κακουργηματικές δικογραφίες».

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του σημείωσε πως οι Έλληνες πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία για το καλό της πατρίδας. «Είναι, λοιπόν, η στιγμή, που αν με ρωτήσετε τι πρέπει να κάνουμε για τη πατρίδα, θα σας απαντήσω με το χέρι στη καρδιά: Να πάρουμε οριστικό διαζύγιο με τις συνήθειες και τις νοοτροπίες του χθες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS

Και εξέφρασε: «Πρέπει να πάρουμε όλοι αποστάσεις από την Ελλάδα του χθες και από τα πρόσωπα που την σημάδεψαν. Από πρόσωπα, κυκλώματα, και πρακτικές, που έβαζαν πρώτα το εγώ από το εμείς. Πρώτα το κομματικό από το πατριωτικό συμφέρον. Και που έκαναν τον πατριωτισμό σημαία ευκαιρίας για να υπηρετήσουν τα πιο ευτελή ιδιοτελή συμφέροντα».